College gaat 40 tot 50 parkeerplaatsen in binnenstad opheffen

Foto: Gemeente Utrecht

In 2021 worden aan de Oudegracht en op het Janskerkhof en op de hoek van de Keukenstraat en Nieuwegracht tussen 40 en 50 parkeerplaatsen opgeheven. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

De ambitie van het college richt zich op een autoluwe binnenstad waarbij stapsgewijs het aantal parkeerplaatsen aan de Oudegracht en het Janskerkhof worden verminderd. Dit gebeurt door een deel van de ingeleverde parkeervergunningen niet opnieuw uit te geven.
Hierdoor ontstaat er ruimte voor extra fietsparkeren aan de oostzijde van het Janskerkhof. Ook kunnen de wortels van de monumentale plantaan op de noordoosthoek van het Janskerkhof vrij worden gemaakt van autoparkeren. Aan de oostzijde van het Janskerkhof komen bovendien twee gehandicaptenparkeerplaatsen.
Voor het opheffen van parkeerplaatsen is er volgens het college enige ruimte beschikbaar in de verschillende parkeergarages en met het extra aanbod in de Kl├ępierre garages zijn er volgens het college voldoende alternatieven beschikbaar voor vergunningshouders die graag in een garage willen parkeren.

Lees ook:

Utrecht presenteert nieuwe parkeervisie

College wil Springweggarage in 2028 slopen

Eerste 40 parkeerplaatsen binnenstad dit jaar weg

Reacties