Utrechter start sociaal platform

Foto: joinby

Gelijkgestemde buurt- en stadsgenoten bij elkaar brengen om samen te doen wat je leuk vindt – dat is het doel van Utrechter Bas Kremer Hovinga, die in september in Utrecht een pilot start met zijn nieuwe platform Joinby.

Joinby (“Join-bee”) is een sociale app waar je alleen maar mensen vindt die in je eigen omgeving wonen (jouw buurt, stad en/of provincie). Je kunt eenvoudig meedoen met kleinschalige groepen in jouw buurt voor wat je leuk vindt, bijvoorbeeld een filmgroep, een wielrengroep of een groep om samen een spel te spelen. In een groep kun vervolgens voorstellen om 1-1 of als groep iets te gaan doen.
Het idee voor Joinby is ontstaan na het zien van een TED-filmpje waaruit bleek dat “goede sociale relaties” de enige voorspellende factor zijn voor een lang & gelukkig leven. “Als dat mensen het meest gelukkig maakt wil ik daar iets mee doen, dacht ik”. Het begon met een idee voor een soort ‘batcall voor vrienden’, maar al gauw bleek dat daar onvoldoende behoefte was. Ik ben mij toen gaan richten op het ontmoeten van nieuwe mensen. Hierbij heb met mensen uit in mijn buurt koffiegedronken om de behoefte te achterhalen en veel rondgekeken wat er al was. Wat bleek: bestaande platformen boden vaak vooral grote onpersoonlijk, niet-lokale groepen, met name gericht op online chatten. Met Joinby bieden we een platform met kleinschalige lokale groepen, voor mensen met zelfde interesses, gericht op daadwerkelijk iets gaan doen. Zodat mensen echt samen dingen gaan doen en hopelijk zelfs duurzame contacten ontstaan!
De testversie van de app wordt komt vanaf 3 september beschikbaar in Utrecht voor genodigden. Opgeven kan alvast via de website (www.joinby.app)

Cookieinstellingen