Flexibel cameratoezicht op de Eisenhowerlaan

Foto: CC0 Public Domain

Vanaf begin augustus zal flexibel cameratoezicht ingesteld worden op en rond de Eisenhowerlaan in de wijk Zuidwest. Daar zullen ze staan tot begin november.

Iedere drie maanden worden drie flexibele camera’s op een andere locatie ingezet. De Eisenhowerlaan is getoetst aan de hand van de criteria zoals opgenomen in de werkwijze voor flexibel cameratoezicht. De aanvraag is gebaseerd op de situatie in het gebied de laatste maanden, al spelen de problemen hier al langer.
De Eisenhowerlaan staat bekend als een straat waar overlast en criminaliteit al vele jaren samenkomen. De afgelopen maanden namen de problemen toe. Er vonden regelmatig autobranden plaats, ook was er brand in een flat en bij een bedrijf. Het aantal autokrkaen, woninginbraken en vernielingen is hoog. Een groep jongeren veroozaakt overlast, vervuiling, vandalisme en intimidatie.
De inzet van de camera’s is onderdeel van een brede buurtaanpak, met daarin veel verschillende maatregelen. De gebiedsmanagers veiligheid spreken bewoners bij huis-aan-huis bezoeken en op bewonersavonden. Ook met ondernemers is contact. Jongerenwerk, Toezicht en Handhaving en politie leveren extra inzet in het gebied. Gekeken wordt naar mogelijke fysieke aanpassingen in het gebied, zoals het verplaatsen van bankjes en het snoeien van groen. De straatverlichting wordt in oktober aangepast.

Lees ook:

Flexibel cameratoezicht in Kanaleneiland

Flexibel cameratoezicht Leidsche Rijn en Overvecht

Flexibel cameratoezicht op de Aziƫlaan

Cookieinstellingen