Flexibel cameratoezicht Leidsche Rijn en Overvecht

Foto: CC0 Public Domain

Dit jaar loopt de pilot flexibel cameratoezicht. Zaterdag 4 november worden de camera’s weggehaald van de AziĆ«laan in Kanaleneiland en verplaatst naar Leidsche Rijn, Terwijde-west. Voor de jaarwisseling worden de camera’s verplaatst naar de Theemsdreef in Overvecht.

Terwijde-west stond sinds 2009 onder druk door de aanwezigheid van overlastgevende en criminele jeugdgroepen waarbij de buurt te maken had met ernstige overlast en criminaliteit. Door de intensieve aanpak in dit gebied is de rust in de buurt grotendeels hersteld. Vanaf dit voorjaar verslechtert de situatie in de buurt echter weer. Daarom wordt er nu flexibel cameratoezicht ingezet.

De aanvraag voor het gebied Theemsdreef is gebaseerd op ervaring bij eerdere jaarwisselingen en is een aanvulling op het plan van aanpak voor de jaarwisseling 2017-2018. Afgezet tegen andere locaties in de stad tijdens de jaarwisseling kwamen op en rond de Theemsdreef de meeste en zwaarste incidenten voor. Tijdens de voorlaatste twee jaarwisselingen speelde hier continu verstoring van de openbare orde door vandalisme, vuurwerkoverlast, brandstichting en het provoceren van de politie. Tijdens de jaarwisseling 2015-2016 leidde dit tot een confrontatie met de politie en 17 aanhoudingen.

Afgelopen jaarwisseling zijn de camera’s ook in dit gebied ingezet. De jaarwisseling is toen op deze plek rustig verlopen. Daarom worden de camera’s hier opnieuw ingezet.

Na de inzet van flexibel cameratoezicht op de Theemsdreef is de pilotperiode ten einde . De evaluatie volgt daarna zo spoedig mogelijk in januari 2018.

Cookieinstellingen