Flexibel cameratoezicht in Kanaleneiland

Foto: CC0 Public Domain

De komende periode worden drie flexibele camera’s ingezet in Kanaleneiland, op de Pearsonlaan en Spaaklaan en omgeving. Winkelcentrum Rijnbaan ligt binnen dit gebied. Dat laat burgemeester de gemeenteraad via een memo weten.

Dit gebied staat al langer onder druk. de afgelopen twee maanden vonden hier vijf autobranden plaats. Het aantal autokraken, woninginbraken en vernielingen is hoog. Een groep criminele jongeren veroorzaakt veel overlast, vervuiling, vandalisme en intimidatie. Dit concentreert zich rond winkelcentrum Rijnbaan en waaiert uit over een groter gebied.

De inzet van de camera’s is onderdeel van een pakket aan maatregelen. Het gebied is hotspot in de aanpak autokraken. Er is extra inzet van jongeren werk, er is extra inzet van Toezicht en handhaving en politie. Een aantal gebiedsverobden is in voorbereiding voor jongeren uit een criminele jeugdgroep. De verlichting aan de voor- en achterzijde van de winkelstrip wordt verstrekt. Stichting Trendy bereidt het project ‘Sfeerbeheer’ voor, waarbij zij dagelijks in het gebied aanwezig zijn om mensen bewust te maken van de gezamenlijke zorg voor hun omgeving.

De camera’s zijn uiterlijk 16 februari operationeel en blijven drie maanden staan.

Cookieinstellingen