Utrecht 60 jaar terug: een interview met topscorer Frans Geurtsen van Velox

Foto: UN 6-2-1962

Frans Geurtsen, de topscorer van Velox, is ervan overtuigd dat Velox in 1962 kampioen zal worden. Waarmee Velox zal promoveren naar de eerste divisie. ‘En als we eenmaal in die eerste divisie zitten, duiken we er ook niet meer uit’, vertelt hij in een interview in het Utrechtsch Nieuwsblad op dinsdag 6 februari 1962.

Geurtsen is als elfjarige bij Velox begonnen en heeft altijd de middenvoor plaats de meest ideale gevonden, vertelt hij. In de aspiranten en junioren was de blonde wat stille Geurtsen ook al de goalgetter.
Geurtsen, die heel matig rookt, geen druppel alcohol drinkt en nooit overdreven laat naar bed gaat, hoopt in juni zijn examen te doen aan de U.T.S. waarna hij zijn praktijkjaar ingaat.
Geurtsen vertelt dat hij er nog nooit uit is gestuurd. ‘Wel heb ik twee weken voorwaardelijk gehad. Ik vermijd altijd zoveel mogelijk duels. Daar maak je geen doelpunten mee.’
Zoals het nu bij Velox gaat, kan Geurtsen zich nauwelijks voorstellen dat het ergens anders beter is en zich meer op zijn gemak zou voelen. Neen hoor, het is zo (duim omhog) zegt de succesvolle scherpschutter van koploper Velox.

Lees ook:

Utrecht 60 jaar terug: tachtig kisten in de Buurkerk

Utrecht 60 jaar terug: de treinramp bij Harmelen

Utrecht 60 jaar terug: een vrij rustige jaarwisseling

Reacties

Cookieinstellingen