Vrijwilligerstrofee voor Ahmed Amraoui en Utrecht Pride

Foto: Ralf Mens

Gisteren, op Nationale Vrijwilligersdag, was de uitreiking van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023. De heer Ahmed Amraoui is verkozen tot ‘Vrijwilliger van het jaar’ en Utrecht Pride is de ‘Vrijwilligersorganisatie van het Jaar’. Wethouder Linda Voortman heeft de prijzen uitgereikt op het Stadskantoor.

De Utrechtse Vrijwilligerstrofee is de gemeentelijke waarderingsprijs voor vrijwillige inzet in de stad. De kansmakers zijn vrijwilligers en initiatieven of organisaties die het afgelopen jaar opvielen door hun tomeloze inzet, een bijzonder project of hun betrokkenheid bij de mensen in de stad. De prijswinnaars worden ieder jaar bekend gemaakt op de Nationale

Dag van de Vrijwilliger
De jury selecteert uit alle inzendingen vijf organisaties en drie individuele vrijwilligers. Zij dingen mee naar de felbegeerde trofee en prijzen. De hoofdprijs voor organisaties is 2500 euro. De vrijwilliger van het jaar wint 500 euro.
Wethouder Linda Voortman: “In Utrecht zijn bijna 150.000 inwoners actief als vrijwilliger. En al die vrijwilligers zijn van grote waarde voor de stad. Ik ben ongelooflijk trots op álle mensen en organisaties die zich inzetten voor een ander en voor de stad. En vandaag in het bijzonder op Ahmed en Utrecht Pride, die de prijzen hebben ontvangen. De stad kan niet zonder jullie!”

Vrijwilliger van het Jaar 2023: Ahmed Amraoui
Ahmed Amraoui is de verbindende kracht op Kanaleneiland. Zijn unieke aanpak als ‘lijm in de wijk’ overstijgt traditionele vrijwilligersrollen. Ahmed’s eenvoudige daden maken een groot verschil en creëren het warme ‘where everybody knows yourname’-gevoel. Zijn vermogen om anderen te betrekken bij het helpen in de wijk, vooral jongeren, maakt hem een waardevolle verbinder.

Vrijwilligersorganisatie van het Jaar: Utrecht Pride
Utrecht Pride is gekozen als de Vrijwilligersorganisatie van het Jaar 2023. Sinds de eerste editie in 2017 heeft deze prachtige gebeurtenis, gedragen door 300 gepassioneerde vrijwilligers, de lhbtqia+ gemeenschap in het zonnetje gezet en een gevoel van trots en acceptatie verspreid. Met 50 kleurrijke boten en een onbetaalbare sfeer creëert Utrecht Pride niet alleen zichtbaarheid en waardering, maar verbindt het ook. Utrecht Pride, een organisatie die zich onderscheidt door haar inzet voor inclusiviteit en diversiteit, heeft de stad verrijkt, maar ook een krachtige boodschap van verbondenheid uitgedragen.
De Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2023 zet niet alleen de stralende winnaars in de schijnwerpers, maar ook alle genomineerden, waaronder de fantastische individuele vrijwilligers Harry van Someren en Karin Elias, evenals de organisaties Home-Start Utrecht (2e plek), Serve the City Utrecht (3e plek), Villa Vrede en Villa Pinedo. Zij ontvingen een eervolle vermelding.

Cookieinstellingen