Provincie strooit voor de eerste keer dit seizoen

Foto: provincie Utrecht

Voor het eerst dit seizoen zijn in de nacht van maandag op dinsdag de strooiwagens van de provincie Utrecht de weg opgegaan. Doordat de wegdektemperaturen onder nul komen, is er kans op gladheid en wordt er zout gestrooid. Tijdens een strooiactie wordt in drie uur de hele provincie gestrooid.

Afgelopen nacht is 804 kilometer wegdek gestrooid. Dit zijn de provinciale wegen, parallelwegen en fietspaden langs de provinciale wegen. Bij de actie is 36 ton zout gestrooid. Bij preventieve strooiacties, waarbij er kans is op gladheid, strooit de provincie gemiddeld maar 12 gram zout per vierkante meter. In de zoutopslagen in Huis ter Heide en De Meern ligt in totaal 2200 ton zout klaar voor deze winter. 

Strooiwagens
De dertien rijbaanstrooiers en twaalf fietspadstrooiers van de provincie zijn 24 uur per dag inzetbaar bij winterse weersomstandigheden. Daarnaast heeft de provincie de beschikking over totaal 40 ploegen, die ingezet kunnen worden om een fietspad of weg snel sneeuwvrij te krijgen. Deze kunnen voorop de voertuigen worden gemonteerd.

Cookieinstellingen