1 op de 12 Utrechters is gescheiden

Foto: Gerd Altmann via pixabay

In 2022 was 1 op de 12 inwoners van de provincie Utrecht  gescheiden. In de gemeente Utrecht was dat 7.07 procent, 0.04 procent minder dan het jaar ervoor. Het gaat dan om volwassenen die niet opnieuw in het huwelijksbootje zijn gestapt. Wel zijn er grote verschillen per gemeente. Zo wonen in Eemnes veel meer inwoners die een scheiding achter de rug hebben, terwijl het percentage gescheiden volwassenen juist het laagst ligt in Bunschoten. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van het CBS.

In Utrecht waren vorig jaar ongeveer 1 op de 12 inwoners gescheiden: 8,5% van de inwoners om precies te zijn. Dit percentage ligt een stuk lager dan het landelijk gemiddelde van 9,3%. Zo laag zelfs, dat Utrecht vorig jaar in de top 3 stond van provincies met het laagste percentage echtscheidingen.
Vooral de maand maart staat in het teken van de verbroken liefde. Sinds 2010 is dit de maand waar gemiddeld de meeste scheidingen worden afgerond. “Een gemiddelde scheidingsprocedure duurt zo’n drie maanden. Met wat rekenwerk kom je dan bij relationele spanningen rond de feestdagen uit. Naast de grote persoonlijke impact moet je ook goed kijken naar je financiële impact”, legt hypotheekexpert Marga Lankreijer van Independer uit.1 op de 12 Utrechters is gescheiden

Cookieinstellingen