Bewoners Campos- en Argentiniedreef akkoord met verduurzaming

Foto: Portaal

In opdracht van woningcorporatie Portaal start Van Dillen met het verduurzamen van 140 sociale huurwoningen aan de Campos- en Argentiniedreef in Overvecht. Van de bewoners ging 94% akkoord met het renovatievoorstel van Portaal. Portaal verwacht te starten in mei van dit jaar.

Door betere isolatie en ventilatie zijn de woningen na verduurzaming energiezuiniger. De woningen gaan van gemiddeld energielabel C naar een label A. Het wooncomfort is straks hoger en het energieverbruik lager. Ook voert Portaal het benodigde onderhoud uit. Portaal maakt zo de flats toekomstbestendig en onderhoudsvriendelijk voor een nieuw verwachte exploitatieduur van veertig jaar.
De energetische werkzaamheden bestaan uit het vervangen van bestaande kozijnen door houten kozijnen met zelfregelende susroosters en HR++ glas. Alle woningen krijgen een CO2-aangegestuurd ventilatiesysteem. De begane grondvloeren en de spouwmuren van alle gevels worden voorzien van spouwmuurisolatie. De garagedeuren worden vervangen voor een geïsoleerde deur.
Keukens, badkamers en toiletten worden vervangen of onderhouden. De bergingen worden verbeterd en er wordt onderhoud verricht aan de portieken en de entrees. Ook worden de woningen asbest- en brandveilig gemaakt.
De flats in Overvecht zijn aangesloten op stadswarmte. De woningen zijn straks gasloos. Alle woningen krijgen een nieuwe keuken met een aansluiting voor elektrisch koken, inductiekookplaat of inductiefornuis inclusief nieuwe pannenset.
Naar een ontwerp van Het Bouwbureau krijgt de flat een esthetische upgrade. Balkons, de betonnen borstweringen van de balkons en de liftdeuren worden geschilderd. Portieken voorzien we van nieuwe vloer- en wandafwerking. De plafonds in de trappenhuizen worden voorzien van een geluiddempende akoestische afwerking. Ook krijgt de nieuwe entree een nieuw bellentableau met een videofoon installatie. De bewoners zien dan wie er bij hun aanbelt. Er komen nieuwe verlichtingsarmaturen bij de entrees en bergingen en de hemelwaterafvoeren aan de gevels worden vervangen.

Overlast beperken
Van Dillen en Portaal stellen samen alles in het werk om overlast voor de bewoners te beperken. De werkzaamheden worden verricht in bewoonde staat.

Geen huurverhoging
Per 1 januari 2023 mag Portaal vanuit de wet geen verhoging meer vragen voor isolerende maatregelen. Voor andere energetische maatregelen mag dit wel, maar gezien onder andere de hoge kosten voor energie en boodschappen doet Portaal dat voor dit project niet.

Reacties

Cookieinstellingen