Feestelijke opening Adriaen van Ostadelaan

Valery Bouwman van ijssalon en pizzeria Italia
Valery Bouwman van ijssalon en pizzeria Italia
Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – De herinrichting van de Adriaen van Ostadelaan in Utrecht is reden voor de ondernemersvereniging Puur Oost om samen met de gemeente een feestelijke opening te organiseren. Zaterdagmiddag is er een markt op het nieuwe kruispunt. Dit meldt RTV Utrecht.

Foto’s: utrecht.nieuws.nl

De vijfsprong Adriaen Van Ostadelaan is heringericht, overzichtelijker en makkelijker oversteekbaar gemaakt, zegt de gemeente. Op het kruispunt zijn de verkeerslichten verwijderd en is de maximumsnelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur. Voor scholieren van het Bonifatiuscollege en het Stedelijk Gymnasium heeft de gemeente een directe aansluiting van de Abstederdijk op de Rembrandtkade aangelegd, een wens van de Fietsersbond.

Feestelijke opening

Om 14.00 uur wordt het nieuwe verkeersplein feestelijk geopend door wethouder Lot van Hooijdonk. Puur Oost hoopt met de actie klanten terug te winnen die de wijk de afgelopen maanden hebben gemeden vanwege de werkzaamheden. Er zijn marktkramen en proeverijen op het plein.

Bron: rtvutrecht.nl

Vijfsprong Adriaen van Ostadelaan
De vijfsprong op de Adriaen van Ostadelaan na de herinrichting. (Schets: Gemeente Utrecht)
Richting Rubenslaan, Stadion Galgenwaard
De zwarte auto links komt uit de Vossegatselaan rijden en wacht tot hij linksaf kan slaan richting Rubenslaan, Stadion Galgenwaard. De ruimtelijke werking is er – dankzij de mooie bestrating en belijning – er geweldig op vooruit gegaan.
Richting Bosboom Toussaintlaan -Diakonessenhuis
Voor het Diakonessenhuis rij je de Bosboomstraat in.
Richting Wilhelminapark
En wie richting centrum of naar het Wilhelminapark wil gaat de andere kant op.
Richting Jan van Scorelstraat
De Jan van Scorelstraat voor wie op de Prins Hendriklaan, in revalidatiecentrum De Hoogstraat of de Biltstraat moet zijn.
Plus
Voor de dagelijkse boodschappen gaan de bewoners naar de PLUS, waar het sinds de herinrichting voor de deur veel ruimer is geworden. Ze kunnen er goed lopen en hun fiets makkelijk kwijt.
Diakonessenhuis in de buurt
Even verderop de overige winkels met de bushalte vlak naast de deur.
Italia
De Adriaen van Ostadelaan heeft een eigen ijssalon waar op ambachtelijke wijze Italiaans ijs wordt bereid. De naam van de zaak? Italia, what else?
Diakonessenhuis
Het zit wel goed met Italianen op deze laan. Schuin tegenover op de hoek, kun je bij Sfizio het beroemde Utrechtse broodje Mario krijgen of zoals op het bord staat aangegeven gewoon bestellen.
Sfizio
Sfizio staat voor pure verwennerij. Alles bij Sfizio is ‘echt’ Italiaans. Voor kenners van de Italiaanse keuken die alleen genoegen nemen met het beste van het beste. En dat krijg je bij eigenaar Sandro Nistro die zelf de scepter zwaait in de keuken. Buonissimo!
Jongetje met plu
Jongetje met een parasolletje, want een parapluie is niet nodig. Het weer mag dan weliswaar zeer wisselvallig zijn, we zijn blij met de zon die weer doorkomt. Misschien herkent u de meneer naast hem? Jazeker, hij is werkzaam bij Beton (Bank).
Jongejtje met plu
Jaaaa, laat maar zien wat je zoal met een parasol kunt doen… Geweldig, hoor!
Verzamelen voor de openingsspeech
Intussen verzamelen mensen zich voor het officiële gedeelte…
Hapjes proeverij
Maar eerst nog even wat hapjes proeven. Ze komen uit de keuken van diverse bedrijven uit Utrecht-Oost, dus moeten ze wel lekker smaken.
Hapje hapje
De stukjes brood met lekkere smeerseltjes gaan uitstekend. En een van de schalen is bijna leeg…
Gelukkig het weer
Wachten onder deze omstandigheden is geen straf…
Valery staat achter een mooie ijskar
En hier hebben we Valery weer…
Maar niet voor passanten
Ze staat nog steeds achter zo’n ouderwetse ijskar… Nee, ze verkoopt geen ijsjes. De fraaie deksels bovenop blijven hermetisch afgesloten…
Maar nog niet voor jou
Zo te zien tot verdriet van het meisje en haar moeder. Zij hadden er wel eentje willen hebben. Maar waarom staat Valery hier dan? Voor de show…?
Speech II
Nee, eerst moeten er officiële speeches worden gehouden. Waaronder een dankwoord voor al diegenen die hebben meegewerkt aan de herinrichting, waaronder de buurtbewoners. Het resultaat is fraai en heeft van veel van de bewoners gevraagd. Zij krijgen niettemin een advies mee. En dat luidt: Probeer het mooi en schoon te houden!
Speech III
En daar heb je een bezem voor nodig. En laat er nou net een mevrouw met een bezem in het publiek aanwezig zijn…
Speech kom maar met bezem
“Mevrouw, mag ik even uw bezem lenen… U krijgt hem zo terug.”
Daar is ie dan, de bezem
“En voor wie niet weet hoe een bezem eruit ziet, hier hebben we er een!”
Bezem, bezem
Iedereen weet nu wat hem of haar te doen staat. Regelmatig je eigen stoepje schoon vegen!
Bezempie
Wethouder Lot van Hooijdonk (links met blauwe blazer) is het hiermee zo te zien helemaal eens.
Serieus
Van Hooijdonk stond ook even stil bij het ongeluk met dodelijke afloop van een van de wegwerkers. Ook hij zal niet worden vergeten.
Serieus maar ook high note: het ijsje in rijen
Maar het officiële gedeelte kan natuurlijk niet in mineur eindigen. Nee, dus mag elke aanwezige zich aansluiten in de rij voor een ijsje dat wordt aangeboden door IJssalon Italia. Aha! Nu komt Valery in actie! Precies!

 

 

Cookieinstellingen