Gemeente niet in beroep tegen uitspraak Broese

Broese mag bijven...
Broese mag bijven...
Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Het college laat weten dat de gemeente Utrecht niet in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter in het geschil met Broese Boekverkopers. 

Broese was het oneens met de opzegging van de gemeente over de huur van hun pand aan de Stadhuisbrug en startte een civiele procedure. “De rechter heeft in zijn vonnis geoordeeld dat de huurovereenkomst per 1 januari 2015 als verlengd moet worden beschouwd. In een eerdere brief van de gemeente van april 2014 hebben wij aangegeven dat Broese uit mocht gaan van een voortzetting van de huurrelatie als we uiterlijk 1 januari 2015 geen duidelijkheid hadden gegeven over de (her)huisvesting van de centrale bibliotheek. De rechter vond dat de gewenste duidelijkheid niet is gegeven”, zo is te lezen in een commissiebrief.

Niet scherp genoeg
De gemeente zegt de uitspraak van de rechter te respecteren. “We stellen vast dat we als gemeente niet scherp genoeg zijn geweest in ons voornemen het contract te beëindigen. We zullen ons nader beraden wanneer het opportuun is om over te gaan tot uitgifte van het gehele gebouw. Ons voornemen is het pand in eigendom te behouden tot het moment waarop de huur door de Stichting Bibliotheek Utrecht is opgezegd.” De gemeente heeft Broese uitgenodigd om in gesprek te gaan om het vonnis te bespreken en daar samen een nadere uitwerking aan te geven.

Cookieinstellingen