Nieuw contract voor Nurija van Schoonhoven

Foto: FCU

FC Utrecht Vrouwen is content met Nurija van Schoonhoven, en vice versa. De uitkomst van die optelsom is een nieuw contract voor de 26-jarige middenveldster, die ook komend seizoen voor de vrouwenploeg van de Domstedelingen uitkomt.

De in het Russische Oeljanovsk geboren Van Schoonhoven stroomt in 2011 in bij de jeugdopleiding van FC Twente, waarna ze via PEC Zwolle en PSV in 2021 terugkeert bij de club uit Enschede. Daarna komt ze uit voor Oud-Heverlee Leuven. Vanuit die Belgische club maakt ze, net na de start van jaargang 2023/2024, de overstap naar FC Utrecht Vrouwen.
Van Schoonhoven neemt daarbij de nodige ervaring met zich mee. Op haar palmares prijken een landstitel (2022, FC Twente Vrouwen) en een beker (2021, PSV Vrouwen). Bovendien doet ze met die twee clubs ook ervaring op in de Champions League. Ze speelt daarnaast jeugdinterlands voor Oranje Onder 15, Onder 16, Onder 17, Onder 18, Onder 19 en Jong Oranje.
Sinds haar komst naar FC Utrecht Vrouwen is Van Schoonhoven een vaste waarde in de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling, waarbij ze afwisselend op het middenveld en in de defensie speelt.
“FC Utrecht Vrouwen voegde mij afgelopen zomer als allerlaatste speelster toe aan de selectie. Het feit dat ik op dat moment de kans kreeg hier aan de slag te gaan, betekent nog steeds veel voor mij”, vertelt Van Schoonhoven. “Het gevoel bij de club was vanaf de allereerste dag erg goed. We zijn als club, team en staf een weg ingeslagen samen. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van ben en daar ook na dit seizoen onderdeel van blijf.”
Ad interim Manager Vrouwenvoetbal Koos van Tamelen is in zijn sas met de contractverlenging van Van Schoonhoven. “Nurija is een speelster die ervaring heeft opgedaan bij verschillende topclubs”, schetst hij. “Daarnaast is zij ook een multifunctionele speelster die zowel op het middenveld als in de achterhoede uit de voeten kan. We zijn er erg blij mee dat we ook komend seizoen over Nurija kunnen beschikken.”

Cookieinstellingen