SportUtrecht zet rolmodellen in om voordelen van de fiets te laten zien

Foto: Sport Utrecht

Middels een positieve campagne laat SportUtrecht inwoners van de stad ontdekken hoe de fiets je verder brengt. Het doel van de campagne is zoveel mogelijk Utrechters op de fiets te krijgen. Want sporten en bewegen is, volgens SportUtrecht, essentieel voor een gezond en gelukkig leven. De campagne richt zich op jongeren (12-18 jaar), ouderen en vrouwen met een migratieachtergrond. 

“De fiets is hét laagdrempelige middel om in beweging te komen en te blijven. Veel Utrechters kennen de voordelen van de fiets al. Het maakt en houdt je gezond, het is duurzaam, fijn om te doen en het houdt onze stad en regio bereikbaar. In onze fietsstad werken we er samen met onze partners aan om inwoners kennis te laten maken met de voordelen die fietsen je brengt. Juist voor inwoners die de kansen van de fiets nog niet of onvoldoende kennen, hebben we een gevarieerd aanbod met fietslessen en fietseducatie,” aldus Laurens Hitman, programmamanager fietsstimulering bij SportUtrecht. Met veel enthousiasme wordt de campagne online gelanceerd middels een video die verspreid wordt via de kanalen van SportUtrecht en haar partners in de Utrechtse wijken.
Sophi (40 jaar), inwoonster Voordorp, vertelt hoe de fiets haar verder brengt: “Ik heb leren fietsen in Iran. Ik groeide op toen er oorlog was, maar na de oorlog heeft mijn vader een fiets voor mij gekocht. Fietsen  is verboden voor vrouwen  in Iran. Dus toen ik twaalf werd, moest ik stoppen. In 2009 kwam ik naar Nederland en heb ik het weer opgepakt. Fietsen is mijn dagelijkse beweging.”
Ook Murat (16 jaar) , DJ uit  Overvecht, dj en tevens rolmodel voor jongeren in Utrecht, vertelt over zijn motivatie om de fiets te pakken. “Met de fiets kom ik makkelijk in het centrum. Ik kan iedere kant op die ik wil, zonder dat ik problemen heb met parkeren.  Ik hoef niet vaak te stoppen voor een stoplicht en ben daardoor veel sneller op de plek waar ik wil zijn.”
SportUtrecht wil Utrechters die om diverse redenen nog niet bewust zijn van de voordelen van de fiets inspireren om vaker op de fiets te springen. De verhalen van de rolmodellen uit de wijken dragen hieraan bij.
De lancering van (de campagne) “Fietsen brengt je verder” is tevens de opmaat naar het activatieprogramma “Vuelta Fietshub”. Een uniek concept van SportUtrecht waarmee de stad wordt klaargestoomd voor de Vuelta start in de zomer van 2022 in de Domstad. De Vuelta Fietshub is een rondreizend minifestival waar allerlei activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Op het knusse festivalterrein – dat vanaf mei tot juli gedurende negen weken lang, iedere vrijdag en zaterdag te vinden is in een andere Utrechtse wijk – is van alles te beleven. Van sportieve activiteiten tot kunst, muziek en cultuur. Het centrale middelpunt is een pumptrack, een mobiele BMX-baan van gerecycled plastic waarover je kunt BMX-en, steppen en skateboarden. Op de vrijdagen is er een speciaal programma voor de Utrechtse basisscholen (groepen 7 en 8) waarvoor scholen zich kunnen inschrijven.
SportUtrecht streeft ernaar om bewegen een vaste waarde te laten zijn in het leven van iedere Utrechter. En voor wie dit minder vanzelfsprekend is, heeft SportUtrecht specifiek aanbod. Zo worden er op acht plekken in de stad fietslessen georganiseerd voor volwassenen en zijn er activiteiten die ouderen helpen zo lang mogelijk te kunnen laten fietsen. Voor meer informatie over het fietsaanbod van SportUtrecht kun je terecht op www.sportutrecht.nl/fietsen

“Fietsen is mijn dagelijkse beweging”

Reacties

Cookieinstellingen