Vuelta in 2020 in Utrecht wordt als kansrijk gezien

Foto: Victor van Werkhooven, Wikipedia, CC BY 3.0

Het college acht op basis van een haalbaarheidsrapport het kansrijk dat de Vuelta in 2020 naar Utrecht komt. In april 2017 is door middel van een motie gevraagd om de haalbaarheid van de start van de Vuelta 2020 in Utrecht te onderzoeken. De gemeente Utrecht wil dit samen organiseren met de provincies Noord-Brabant en Utrecht en de gemeente Breda.

Hierbij is de volgende verdeling van de etappes en evenementen overeengekomen. Het perscentrum en het hoofdkantoor van de Vuelta komt in Utrecht. Ook de ploegenpresentatie en de ploegentijdrit vindt plaats in Utrecht. Daarnaast is er nog een etappe die via Noord-Brabant naar de stad Utrecht loopt en een etappe in West-Brabant.

De begroting voor de Vuelta in Utrecht en Brabant wordt geraamd op 14,9 miljoen euro. Voor de gemeente en provincie Utrecht is de gezamenlijke bijdrage 4,2 miljoen euro en voor de Brabantse partners 2,2 miljoen euro. Voor het resterende bedrag wordt een beroep gedaan op private partners en een aanvullende dekking gezocht in de vorm van een nog aan te vragen subsidie van het ministerie van VWS en daarnaast nog aanvullende commerciële opbrengsten.

Tussen de gemeente en provincie Utrecht is afgesproken om de beoogde bijdrage van 4,2 miljoen euro gelijkelijk te verdelen. Daarmee komt de mogelijke bijdrage van de gemeente Utrecht op 2,1 miljoen euro. Hiervan is al 1,3 miljoen gereserveerd bij de Voorjaarsnota 2017.

In het tweede kwartaal van 2018 zal het college de gemeenteraad nader over de status van de Vuelta ambitie informeren.

Cookieinstellingen