Theologische Universiteit verhuist in 2022 van Kampen naar de Plompetorengracht in Utrecht

Foto: TU Kampen/Utrecht

De Theologische Universiteit (TU) verhuist in 2022 van Kampen naar Utrecht. Vanaf september 2022 zullen in een gebouw aan de Plompetorengracht de eerste colleges worden aangeboden. Dat meldt de TU op haar website.

De universiteit vestigt zich voor de eerstkomende jaren in de binnenstad, waar zij een monumentaal pand huurt in het universiteitskwartier in de nabijheid van de universiteitsbibliotheek en het Janskerkhof. Het pand aan de Plompetorengracht is eigendom van de Stichting Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek en ligt naast de Kathedrale Koorschool, een basisschool met veel muziekonderwijs.
Het is volgens het College van Bestuur van de TU de bedoeling om aan de Plompetorengracht te blijven tot duidelijk is waar de TU zich definitief zal kunnen vestigen in Utrecht.
De TU verhuist in fasen. De periode van opbouw in Utrecht en afbouw in Kampen duurt drie jaar. De komende jaren zullen er gebouwen worden afgestoten in Kampen, terwijl de activiteiten in Utrecht zich zullen uitbreiden. In september 2022 start het eerste jaar van de bachelor Theologie in Utrecht en ook het premaster-onderwijs.
De TU zal weinig aan haar naam veranderen. Aan de naam van de universiteit wordt alleen de plaatsnaam Utrecht toegevoegd. In de overgangsfase heet de TU Theologische Universiteit Kampen|Utrecht.

Lees ook:

Theologische Universiteit Kampen verhuist naar Utrecht

Reacties

Cookieinstellingen