Leerlingen van OBS de Klim planten Voedselbosje

Foto: OBS de Klim

Leerlingen van OBS de Klim hebben vandaag, vrijdag 10 februari, samen met IVN Natuureducatie een Voedselbosje op hun schoolplein geplant. Linda Voortman, wethouder van de gemeente Utrecht en Marco Murk, directeur van OBS De Klim, hebben het Voedselbosje officieel geopend. Zij zijn blij met het initiatief in Utrecht en onderschrijven het belang van vergroening in de speelomgeving van kinderen.

Het Voedselbosje is een klein bosje waar 30 verschillende soorten planten (bomen, struiken, kruiden, klimplanten en bodembedekkers) groeien waar je van kunt eten. Tijdens de Plantdag op 10 februari hebben de kinderen de jonge planten in de grond gezet. Van appel- en amandelboom tot lekkere bladgewassen als rabarber en brave hendrik.
Door het Voedselbosje leren kinderen op een uitdagende en vernieuwende manier waar hun eten vandaan komt. Zij leren dat het bosje goed is voor de natuur, voor het klimaat én voor jezelf. Ze ontdekken hoe verschillende planten smaken en welke delen je ervan kunt eten. Zo kun je vruchten plukken, maar er groeien ook eetbare bloemen en bladeren. IVN verzorgt ook gastlessen en levert educatiemateriaal, waarmee de school zelf aan de slag gaat.
Steeds meer scholen en BSO’s vergroenen hun buitenruimte: goed voor de leerlingen en goed voor de natuur. Daar helpt IVN graag aan mee. De natuurorganisatie legt deze winter 9 Voedselbosjes aan in de provincie Utrecht. Met een Voedselbosje brengt IVN een nieuwe manier van voedselproductie van het platteland naar de stad. Met een Voedselbosjes geeft IVN op een laagdrempelige manier de natuur op het plein een flinke boost én leert de kinderen over de herkomst van voedsel. Groen zorgt ook voor meer dieren op het plein, voor meer schaduw en minder wateroverlast bij hevige regenval.
Het project Voedselbosjes in Utrecht is een samenwerking van IVN met de provincie Utrecht, het rijksprogramma Jong Leren Eten, Fred Foundation, Triodos Foundation, het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en LEADER: het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Cookieinstellingen