Utrecht helpt inwoners met isolatiemaatregelen

Foto: gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht is een speciale actie gestart om inwoners te helpen hun energiekosten te verlagen. Tijdens deze actie kunnen eigenaren van woningen die slecht geïsoleerd zijn, een subsidie van 750 euro aanvragen om hun huis beter te isoleren. Utrecht is een van de eerste gemeenten die bewoners op deze manier ondersteunt.

Wethouder Energie, Lot van Hooijdonk, legt uit: “Dankzij het Nationaal Isolatieprogramma, gefinancierd door de rijksoverheid, kunnen we onze inwoners deze vergoeding aanbieden. Het doel is mensen met hoge energiekosten extra te helpen.”
De subsidie is bedoeld voor slecht geïsoleerde woningen met een WOZ-waarde onder de 488.000 Euro. Slecht geïsoleerde woningen zijn woningen met een slecht energielabel (label D, E, F en G) of woningen die nog minstens twee isolatiemaatregelen nodig hebben. Inwoners kunnen via het energieloket van de gemeente Utrecht (jouwhuisslimmer.nl/utrecht) controleren of hun huis in aanmerking komt voor deze subsidie. Ook bewoners die met hun buren of straat gelijktijdig maatregelen willen nemen, komen in aanmerking voor de 750 euro.

Gemeentelijke inkoopactie
Naast de subsidie van 750 euro op isolatiemaatregelen, biedt de gemeente Utrecht ook andere vormen van ondersteuning. Van Hooijdonk: ‘Dit najaar organiseren we voor de derde keer een grote gemeentelijke inkoopactie voor allerlei energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Aan deze actie kan iedereen meedoen. Op deze manier kunnen inwoners eenvoudig en snel stappen zetten om hun huis energiezuiniger te maken.” Bij deze actie werken we met gecertificeerde bedrijven, het liefst uit de regio. Bovendien bieden we inwoners extra hulp  bij het kiezen van de maatregelen, verzorgen we het offertetraject en organiseren we informatiebijeenkomsten waar extra toelichting wordt gegeven en mensen vragen kunnen stellen. ,,In 2022 hebben we via eerdere acties al ruim 1000 woningen verbeterd. Ook in 2023 zijn er veel energiebesparende maatregelen uitgevoerd, en daar ben ik blij om”, aldus de wethouder.
 

Cookieinstellingen