Museum Oud Amelisweerd failliet

Foto: Colijn van Noort

Het bestuur van de stichting Museum Oud Amelisweerd (MOA) heeft het college geïnformeerd dat de rechtbank Midden Nederland de stichting failliet heeft verklaard. Het bestuur van de stichting MOA had daartoe een verzoek ingediend bij de rechtbank.

De tegenvallende bezoekersinkomsten in combinatie met de reeds wankele financiële positie hebben voor liquiditeitsproblemen bij het museum gezorgd. De stichting MOA heeft volgens het college de afgelopen jaren een aantal succesvolle tentoonstellingen georganiseerd die konden rekenen op landelijke persaandacht en waardering. Desondanks is stichting MOA er niet in geslaagd om een financieel duurzame organisatie op te bouwen.
De rechtbank heeft een curator benoemd. De gemeente zal met deze curator in gesprek gaan om het deel van de beheerstaken met betrekking tot het landhuis dat nu nog door de stichting MOA wordt uitgevoerd, over te hevelen naar de gemeente als eigenaar van het landhuis.
Het Utrechts college zal als eigenaar van het pand, in overleg met de huidige stakeholders gemeente Amersfoort, gemeente Bunnik en de provincie Utrecht, op zoek gaan naar een nieuwe invulling waarbij de openstelling voor het publiek een belangrijke eis is.

Lees ook:

MOA in financiële problemen

Directeur Yvonne Ploum kondigt vertrek aan

Utrechtse gemeenteraad kiest voor voortzetting MOA

 

Reacties

0