Galaxy Tower twee jaar vertraagd door falend management

Foto: Amrath hotels

De oplevering van Galaxy Tower aan het Jaarbeursplein zal zeker twee jaar later plaatsvinden dan gepland. Dat meldt vastgoedmarkt.nl. Volgens de aanneemovereenkomst zou het project uiterlijk 8 juni 2021 klaar moeten zijn. Maar de oplevering kan volgens Ballast Nedam pas op 27 maart 2023 plaatsvinden en die datum is onder voorbehoud.

DLV en Ballast Nedam sluiten hun aanneemovereenkomst voor Galaxy Tower op 14 september 2018. Het project omvat een hotel/woontoren van dertig verdiepingen aan het Jaarbeursplein. Amrâth Hotels en Restaurants, waaraan DLV gelieerd is, wordt de afnemer van het hoteldeel. Afnemers van de appartementen zijn Stichting Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer. De aanneemsom bedraagt 71.150.000 euro.
De bouw is op 2 juli 2018 begonnen. Een klein jaar later, op 26 april 2019, spreekt Ballast Nedam in een brief aan DLV zijn zorg uit over de voortgang van het project. Pijnpunt is tijdige levering van informatie. Ook de afstemming van de planning laat te wensen over.

Lees ook:

5,6 miljoen liter beton voor de Galaxy Tower

Woensdag en donderdag wordt de fundering van de Galaxy Tower gestort

Ballast Nedam bouwt Galaxy Tower met één torenkraan

Reacties

Cookieinstellingen