2.1M groeigeld voor Utrechtse Scale-Up sneleentaxi

Foto:

Boekingsplatform sneleentaxi.nl heeft € 2,1 miljoen groeikapitaal opgehaald bij investeerders. Onder meer Alexander Willemsen (Scito) en Sam Rohn (Red je Pakketje / Instabox) investeren in de Utrechtse scale-up. Sneleentaxi verwacht dankzij deze investering nog sneller op te kunnen schalen.

In een tijd waarin veel investeerders voorzichtig zijn en veel bedrijven onder druk staan, roeit sneleentaxi hiermee tegen de stroom in. “Dat zijn wij wel gewend”, aldus algemeen directeur Sven Braam. “In de coronacrisis zijn wij bijvoorbeeld enorm hard gegroeid, terwijl veel bedrijven het heel zwaar hadden en in veel gevallen nog steeds hebben.” De omzet van sneleentaxi zal dit jaar ruim boven de € 10 miljoen uitstijgen. Dit betekent een verdrievoudiging ten opzichte van 2021, toen de omzet ook al keer drie was gegaan. Hoewel sneleentaxi in 2021 voor het eerst winstgevend was, ligt hier niet de focus op, aldus Braam: “Dit is echt groeigeld. Wij willen onze groei verder versnellen en deze investering moet daar aan bijdragen.”
Ooit begonnen als een platform voor de particuliere en zakelijke reiziger, heeft sneleentaxi sinds de coronapandemie ook zorgvervoer toegevoegd aan het aanbod. “De inefficiëntie in het zorgvervoer is in veel gevallen schrijnend”, zo vertelt Braam. “Kwetsbare mensen moeten bijvoorbeeld vaak uren wachten en worden dan met een lange omweg vervoerd.” Sneleentaxi wil een einde maken aan deze inefficiëntie en dit groeikapitaal maakt dit mogelijk, aldus Braam.
“Wij brengen vraag en aanbod samen met slimme, zelfgebouwde software. Tegelijkertijd verliezen wij het persoonlijk contact met passagiers en vervoerders niet uit het oog. Door deze combinatie kunnen wij veel beter vervoer op maat leveren dan traditionele vervoersbedrijven en buitenlandse platforms en apps. We hebben inmiddels samenwerkingen met meerdere zorgpartijen en gunnen ook andere partijen de mogelijkheid om onze dienstverlening te ervaren. Hiervoor is een verdere opschaling van onze organisatie en platform noodzakelijk.”
Ondanks het toevoegen van zorgvervoer aan het dienstenpakket, wordt ook de particuliere en zakelijke markt niet vergeten, aldus Braam: “Wij zijn een totaaloplossing voor vervoer.” Sneleentaxi onderscheidt zich door aanbod te hebben zowel binnen als buiten de Randstad en maakt het nu al mogelijk om op elk moment van de dag binnen 30 minuten in heel Nederland een taxi te kunnen boeken. “De afgelopen jaren hebben wij onze aanrijtijden in heel Nederland weten te verkorten. Met het opgehaalde geld gaan wij nu ook de laatste slag maken – het instant kunnen boeken van vervoer in heel Nederland.”
Sneleentaxi biedt via zijn website vervoer van en naar elke locatie in Nederland aan. Ook vervoer van en naar Belgische en Duitse luchthavens is mogelijk. Passagiers kunnen op elk moment van de dag boeken voor een scherp tarief. Door het innovatieve veilingssysteem – waarbij vervoerders vrijwillig kunnen inschrijven op ritten – krijgt de passagier altijd een vervoerder bij wie de rit goed in de planning past. Sneleentaxi is in 2015 opgericht door Sven Braam, Bram de Bruin en Jorrit van Wijk.
https://sneleentaxi.nl

Reacties

Cookieinstellingen