Karting en modelbouw in The Wall

Foto: The Wall

TeamSport Karting en modelbouwspecialist Wetronic openen vestigingen in The Wall. Het ‘leisure- en entertainmentcentrum’ langs de A2 bij Utrecht is nu voor 90 procent verhuurd.

De van oorsprong Britse leisure-onderneming TeamSport Karting opent haar eerste vestiging in Nederland in het leisure- en entertainmentcentrum The Wall, langs de A2 bij Utrecht-Leidsche Rijn. Onlangs betrad TeamSport Karting al het vasteland van Europa met een vestiging in Duitsland. Deze E-Kartingbahn in Mönchengladbach heeft een racetrack van 500 meter.
Ook de modelbouwspecialist Wetronic opent een grote vestiging in The Wall. Deze vestiging richt zich op liefhebbers uit heel Europa die daar elkaar kunnen ontmoeten om over hun hobby te praten en ervaringen uit te wisselen, maar ook op één van de drie banen – een racebaan, een vrachtwagenbaan en een off road baan – tegen elkaar uit kunnen komen of hun model kunnen uitproberen. Daarnaast komt er een ‘makers-space’ waar bezoekers kunnen werken aan modelvoertuigen, hun problemen daarmee kunnen voorleggen aan deskundigen en cursussen kunnen volgen. Er wordt ook een horecaconcept aan de vestiging toegevoegd.
Wetronic exploiteert in het nieuwe vestigingsconcept verder een winkel waar schaalmodellen, maar vooral onderdelen online verkocht worden. Van hieruit wordt ook de wereldwijd succesvolle webshop gerund. De vestiging van Wetronic komt op de eerste etage van The Wall en gaat medio november open.
De TeamSport Karting- en Wetronic-vestigingen komen in het deel van The Wall dat nog niet eerder in gebruik is geweest en vanaf de oplevering heeft leeg gestaan. Dat deel telt in totaal 14.000 m2 over twee lagen. Om de bereikbaarheid van dat deel vanaf het erboven gelegen parkeerdek te vergroten hebben de eigenaren Urban Interest en Built tot Build een nieuw stijgpunt gerealiseerd – met roltrappen, een lift en een vaste trap – waarmee deze verdiepingen in één keer toegankelijk zijn zowel vanaf het parkeerdek als vanaf maaiveld. Dolf Mook, woordvoerder van Urban Interest: ‘Dit nieuwe stijgpunt hebben we op een strategische plek neergezet, zodat we meerdere vestigingen van verschillende potentiële huurders op de twee verdiepingen konden realiseren’.
De twee grootse beschikbare units in dit nieuwe deel van The Wall zijn met de komst van TeamSport Karting en Wetronic verhuurd en er resteren in dit deel van het gebouw nog twee units van ieder circa 2.200 m2. Mook: ‘Daarmee is circa 90 procent van de in totaal 62.000 m2 vvo beschikbare ruimte gevuld. We verwachten dat we eind 2022 100 procent verhuurd hebben. Oók zijn met alle reeds gevestigde huurders in de afgelopen periode gesprekken gevoerd en zijn de contracten vernieuwd. In 2018, toen wij samen met Built to Build het gebouw verwierven, was de bezettingsgraad slechts 30 procent.’
Mook is enthousiast over de twee nieuwe huurders: ‘Wij zijn heel blij met de komst van deze twee zeer interessante en voor ons land bijzondere nieuwe partijen die naar The Wall komen. Nederland stond in eerste instantie niet op de expansielijst van TeamSport Karting. Maar we hebben deze onderneming kunnen overtuigen dat de branchering en invulling van The Wall in het verlengde ligt van de ambities voor verdere continentale expansie van TeamSport Karting’. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert TeamSport Karting een veertigtal E-kartingbanen in meer dan 30 steden.
E-karting, met elektrische aandrijving dus, is een nieuwe generatie van het traditionele en populaire karten met veelal op benzine aangedreven karts. Mook: ‘Qua look & feel gaat het om een ‘next level’ kartbaan, met een hippe uitstraling en toegankelijk voor een bredere doelgroep dan alleen de ‘hardcore’ racewagens. E-karts hebben, vanuit stilstand, direct veel vermogen, maar zijn extra veilig, omdat het vermogen centraal en op afstand teruggebracht maar ook opgevoerd kan worden als dat noodzakelijk blijkt. E-karts zijn vanwege dat centraal te regelen vermogen uitstekend geschikt voor jongeren en families met kleinere kinderen. Wij gaan er vanuit dat deze vestiging van TeamSport Karting een populair decor wordt voor verjaardagfeestjes en familie-uitstapjes. Zeker nu de Formule 1-successen van Max Verstappen karting nog populairder hebben gemaakt dan het al was.’
De E-kart baan in The Wall krijgt een lengte van 500 meter op de begane grond. Verder exploiteert TeamSport Karting er een minigolfbaan bij, plus horecafaciliteiten. Over het aantal meters dat TeamSport Karting in The Wall huurt en de duur van het huurcontract, wordt vooralsnog niets naar buiten gebracht, bevestigt Mook. ‘We hopen dat de vestiging uiterlijk aan het einde van dit jaar opengaat.’
Bij de totstandkoming van de nieuwe huurcontracten met TeamSport Karting en Wetronic is Creating Retail Parks opgetreden als makelaar namens de eigenaren Urban Interest en Built tot Build. Hemwood Advocaten heeft Teamsport geadviseerd bij de aanhuur.
Het retail- en leisurecentrum The Wall langs de A2 is met een lengte van meer dan 800 meter een van de langste gebouwen van Nederland. Naast het optimaliseren van de verhuur hebben de eigenaren gezorgd voor een betere uitstraling en verduurzaming van het totale project, met als insteek van The Wall ‘dé plek in Midden-Nederland te maken waar retail, leisure en horeca bij elkaar komen’. Sinds dit voorjaar heeft The Wall langs de A2 een LED-scherm van maar liefst 650 m over de gehele lengte van het gebouw. De in The Wall gevestigde bedrijven en externe adverteerders zijn hier op een opvallende manier zichtbaar voor een miljoenenpubliek.

Cookieinstellingen