Pretty Woman geschokt door schrappen subsidie

Foto: Pretty Woman

Pretty Woman is geschokt door het nieuws dat de subsidie voor Pretty Woman en Best Man op de lijst van voorgestelde bezuinigingen staat. In een brief aan de gemeenteraad doet ze een dringend beroep om deze bezuiniging ongedaan te maken.

De gemeente verleent Pretty Woman jaarlijks een subsidie van ruim 450.000 euro. Pretty Woman richt zich op jongeren tussen 11 en 23 jaar met vragen en problemen op het gebied van seksualiteit, identiteit en relaties en op jongeren die slachtoffer zijn van misbruik of seksuele uitbuiting. De organisatie bereikt meer dan 1000 jongeren per jaar, zowel individueel als in groepen en met voorlichting op middelbare scholen.
Pretty Woman wijst de gemeenteraad erop dat zij de enige aanbieder is die deze specifieke vorm van preventie en hulpverlening biedt. Met het wegvallen van de subsidie vervalt volgens Pretty Woman voor deze kwetsbare jongeren de vroegsignalering en de laagdrempelige toegang tot hulp. Het risico daarvan is dat de problematiek van deze jongeren groter wordt en dat er op langere termijn zwaardere en duurdere zorg geboden moet worden.

Cookieinstellingen