Martin Garrix nieuwe ambassadeur Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Foto: Maxima Centrum

Martin Garrix, de Nederlandse DJ en muziekproducent, is de nieuwste ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Gisteren heeft hij de kinderen in het centrum bezocht en een speciale DJ clinic voor hen georganiseerd. Tijdens zijn bezoek aan het Máxima is hij officieel benoemd tot ambassadeur. 

Martin Garrix: ‘Ik vind het fantastisch wat het Prinses Máxima Centrum doet voor kinderen met kanker. Ik weet dat er wereldwijd nog steeds zoveel kinderen overlijden aan deze ziekte. Dat motiveert mij om een bijdrage te leveren aan de belangrijke missie van het Máxima om ieder kind met kanker te genezen, met een zo goed mogelijke kwaliteit van leven. Het is een eer om deel uit te maken van een organisatie die zo’n belangrijke rol speelt in het leven van deze kinderen.’
Bestuurslid en kinderoncoloog Rob Pieters namens het Prinses Máxima Centrum: ‘We zijn enorm verheugd om Martin Garrix te verwelkomen als onze nieuwe ambassadeur. Zijn steun zal ons helpen om onze missie wereldwijd uit te dragen en een verschil te maken voor alle kinderen met kanker. Samen kunnen we het bewustzijn vergroten dat nog te veel kinderen sterven aan deze ziekte en dat er dringend behoefte is aan betere behandelingen. Internationale samenwerking is van cruciaal belang om vooruitgang te boeken en de overlevingskansen te vergroten en de kwaliteit van het leven van kinderen die genezen te verbeteren.’

Ambassadeurs van het Máxima
Naast Martin Garrix zijn ambassadeurs die zich inzetten voor het Prinses Máxima Centrum: Chantal Janzen, Bas Smit, Dafne Schippers, Maan de Steenwinkel, Anita Meyer, Jacques Vriens, Robert Doornbos, Chantal Bles en Sunnery James & Ryan Marciano.

Kinderkanker wereldwijd
In het Prinses Máxima Centrum werken (inter)nationale experts aan de beste zorg van vandaag en de behandeling van morgen voor kinderen met kanker. Zorgprofessionals en onderzoekers hebben samen één missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. 
Wereldwijd krijgen zo’n 300.000 tot 400.000 kinderen per jaar de diagnose kinderkanker. En jaarlijks overlijden ongeveer 80.000 kinderen aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum deelt als toonaangevend centrum in de wereld, via intensieve internationale samenwerkingen, kennis en expertise, zowel in onderzoek, diagnostiek als in behandelingen. Dit is voorwaardelijk om samen verder te komen. En dat gaat kinderen met kinderkanker over de hele wereld helpen.

Cookieinstellingen