Gegevens Spoedeisende Hulp Diakonessenhuis helpen bij verkeersveiligheid

Foto: pixabay

De Spoedeisende Hulp van het Diakonessenhuis gaat automatisch gegevens over verkeersongelukken delen met Veiligheid NL, in de Monitor Verkeersslachtoffers. Daarmee hoopt het ziekenhuis een bijdrage te leveren aan het verhogen van de verkeersveiligheid in Utrecht.

Het Diakonessenhuis benadrukt dat de gegevens niet te herleiden zijn tot personen. Het Diakonessenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland dat is aangesloten op deze volledig geautomatiseerde processen.
De Monitor Verkeersslachtoffers (MOVE) is een aanpak voor het voorkomen van verkeersverwondingen, waarbij wordt samengewerkt met andere ziekenhuizen in de regio, het kenniscentrum VeiligheidNL, de provincie Utrecht en de gemeenten in Utrecht.
In de strijd tegen verkeersongelukken werden tot nu toe politiedata geanalyseerd om mogelijkheden tot verbeteringen op te sporen. De gegevens die SEH’s kunnen leveren, bieden een veel gedetailleerde beeld van de aanleiding, omgeving en betrokkenen van een verkeersongeluk. Kwetsbare verkeersdeelnemers als fietsers en voetgangers worden veel beter zichtbaar.
VeiligheidNL gebruikt geavanceerde AI-technologieën die alleen de strikt noodzakelijke gegevens overbrengen. Het Diakonessenhuis levert de gegevens automatisch aan vanuit het digitale patiëntendossier.
SEH arts David Baden: “Het is heel goed om te zien dat we dankzij deze aanpak betrouwbare informatie kunnen verzamelen voor de verkeersveiligheid in Utrecht, zonder extra administratie.”

Cookieinstellingen