Wethouder Eerenberg opent nieuw pand Belle

Foto: carmen 6969 via pixabay

Woensdag 15 maart aanstaande opent wethouder Eelco Eerenberg (Volksgezondheid) het nieuwe pand van Belle. Op deze nieuwe locatie kan Belle haar dienstverlening aan (ex-)sekswerkers laagdrempeliger maken én verbeteren. Ook biedt het meer mogelijkheden de samenwerking met andere organisaties vorm te geven. 

In het nieuwe pand komt alle dienstverlening op één locatie. Hierdoor wordt het laagdrempeliger om tijdens een bezoek aan een inloop-ochtend een afspraak te maken met een hulpverlener of een arts. Ook is er meer ruimte voor overleggen met andere organisaties, waardoor de samenwerking efficiënter en effectiever wordt. Op deze manier kan Belle haar rol als ‘spin in het web’ nog beter invullen.
Minke Fischer, manager Belle: “Steeds meer (ex-)sekswerkers weten ons te vinden; voor een kop koffie en een praatje in onze huiskamer, maar ook voor advies of een hulptraject. In ons nieuwe pand kunnen we deze groei verder vormgeven. Dat geldt voor zowel het aantal mensen als voor de kwaliteit van ons aanbod. Hiermee krijgen we een plek waar alle (ex-)sekswerkers uit de regio terechtkunnen. Dat is echt enorme winst.”
Belle, onderdeel van de Tussenvoorziening, biedt ondersteuning en begeleiding aan (ex-)sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel, in de regio Utrecht en Gooi & Vechtstreek. Belle organiseert workshops, biedt laagdrempelige begeleiding waarvoor mensen zonder afspraak kunnen binnenlopen en houdt spreekuren voor meer specialistische hulpverlening.
Bij Belle werken twee vertrouwenspersonen. Zij zijn er voor de sekswerkers zelf én voor mensen die vragen hebben of zich zorgen maken over iemand die, misschien, als sekswerker werkt. Ook voor deze vertrouwenspersonen is de verbetering van de samenwerkingsmogelijkheden en het verlagen van de drempel om binnen te wandelen een grote vooruitgang.
Belle verhuist naar Socrateslaan 62, op nummer 64 komt de vestiging van Stadsgeldbeheer (SGB) die nu nog op de Biltstraat zit. Net als Belle is SGB onderdeel van de Tussenvoorziening. SGB helpt mensen met financiële problemen.
 

Cookieinstellingen