Diakonessenhuis benoemd tot expertise centrum ontlastingsproblemen

Foto: pixabay

Het Diakonessenhuis is als enige ziekenhuis in de regio officieel benoemd tot expertise centrum op het gebied van ontlastingsproblemen. Ongeveer één op de vijf mensen heeft problemen op dit gebied, zoals bijvoorbeeld het niet kunnen ophouden of juist het niet kwijt kunnen van de ontlasting. Voor deze mensen is er het Defecatie (ontlasting) Expertise Centrum van het Diakonessenhuis.

Defecatie is een ander woord voor ‘stoelgang’. In het Defecatie Expertise Centrum kunnen volwassenen met ontlastingsproblemen terecht: daar is alle expertise aanwezig om patiënten zo goed mogelijk te helpen. De specialisten van het ziekenhuis werken multidisciplinair samen. Dit wil zeggen dat de gynaecologen, urologen, maag-darm-leverartsen, chirurgen en continentieverpleegkundigen samen kijken naar de problemen van een patiënt en de mogelijke oplossingen daarvoor. Door zo volledig mogelijk te kijken naar de problemen worden patiënten de best mogelijke hulp geboden.
Het Diakonessenhuis is de eerste in de regio met deze titel. MDL-arts Suzanne Jeurnink : ‘’Een Defecatie Expertise Centrum word je niet zomaar. Je moet voldoen aan de kwaliteitseisen van de overkoepelende organisatie van DEC centra. Zo moet je een multidisciplinair overleg met elkaar voeren, en verschillende vastgestelde onderzoeken en behandelingen kunnen doen. Met de benoeming tot expertisecentrum zijn patiënten en verwijzers er dus zeker van dat de kwaliteit van onze behandeling voldoet aan de hoogste standaarden en nieuwste inzichten.”

Reacties

Cookieinstellingen