GGD regio Utrecht blijft op 12 locaties geopend voor testen en vaccineren

Foto: pixabay

GGD regio Utrecht heeft in de strijd tegen het coronavirus een grote capaciteit aan vaccinatie- en testlocaties opgebouwd. Hiermee heeft GGDrU zich maximaal ingespannen om het virus te bestrijden en de volksgezondheid te beschermen. Nu de meest ingrijpende fase van de coronacrisis achter ons ligt, is het niet meer nodig alle locaties open te houden. Aan het einde van het jaar gaat GGDrU 18 kleine locaties in de regio sluiten en worden 12 locaties open gehouden waar inwoners zonder afspraak terecht kunnen voor de herhaalprik.

GGDrU heeft de afgelopen jaren haar inwoners gevaccineerd met de boostervaccinatie en verschillende herhaalvaccinaties tegen corona. Hiervoor zijn de grote locaties in Amersfoort, Nieuwegein, Utrecht, Veenendaal en Woerden ingezet. De inwoners van de regio Utrecht konden ook terecht op één van de zogeheten dichtbijlocaties verspreid door de regio.
Nu de najaarsronde grotendeels achter ons ligt, bevinden we ons  in een nieuwe situatie. We zien dat het aantal bezoekers op de test- en vaccinatielocaties terugloopt. Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie heeft inmiddels de mogelijkheid gehad relatief dichtbij gepland of op vrije inloop langs te komen, neemt niet weg dat iedereen nog steeds welkom is voor een herhaalprik op onze 12 overgebleven locaties.
Tijdens de laatste vaccinatieronde heeft GGDrU actief gemonitord hoe de locaties zijn bezocht. Het aantal bezoeken is dusdanig afgenomen dat GGDrU heeft besloten 18 kleine vaccinatielocaties te sluiten: Amersfoort Adventkerk, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, IJsselstein, Leusden, Maarn, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrecht Stationsplein, Utrecht Krachtstation, Utrecht Overvecht/De Dreef, Woudenberg.
De gezondheid van de inwoners heeft de hoogste prioriteit, de bereikbaarheid van de locaties staat daarin centraal. De 12 locaties die GGDrU openhoudt, zijn zo verspreid over de regio dat de inwoners binnen een maximale reistijd van 30 minuten bij een locatie kunnen zijn. Op alle 12 locaties kunnen inwoners zonder afspraak terecht voor de herhaalprik.  

Cookieinstellingen