Diakonessenhuis bouwt nieuwe Stilteruimte

Foto: Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis is gisteren begonnen met de bouw van een nieuwe Stilteruimte. De nieuwe Stilteruimte komt in de centrale hal van het ziekenhuis. Het is een besloten ruimte voor iedereen die rust zoekt. De nieuwe ruimte wordt geplaatst in de lucht, boven de huidige wachtruimte, met een toegang op de eerste etage.

Het is een bijzonder ontwerp, met een knipoog naar de natuur: de ruimte lijkt op één stam te staan. De architect heeft daarbij extra gelet op toegankelijkheid en lichtinval. De planning is, dat de nieuwe Stilteruimte in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik kan worden genomen.
De bouw van de nieuwe Stilteruimte heeft als gevolg dat het rechtergedeelte van de ontvangsthal tot en met december met stofschotten afgezet wordt. U kunt daarbij vanaf 19 september tot en met december in de centrale hal te maken krijgen met tijdelijke andere looproutes.
De bouw van de nieuwe Stilteruimte is de eerste stap onderweg naar 2055. Het Diakonessenhuis bouwt, steeds in stappen van 5 jaar, toe naar een volledig nieuw ziekenhuis.

Reacties

Cookieinstellingen