De Vegetarische Slager en Asian Good Food Bar Eazie openden op woensdag 4 oktober samen een unieke tijdelijke Food Bar op Utrecht Centraal Station. Onder het motto “Proef jij het verschil?” is het plantaardige 'vleesch' van De Vegetarische Slager twee weken lang de nieuwe standaard. Het doel is de gasten te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten.
In de food bar kan iedereen genieten van Asian Good Food en de unieke sfeer van De Vegetarische Slager. De food bar is van woensdag 4 tot en met woensdag 18 oktober geopend voor lunch en diner aan het Stationsplein 2 te Utrecht.
“Deze food bar is uniek in Nederland. Voor eazie een logische stap in een jarenlange samenwerking met De Vegetarische Slager. Eazie is er voor iedereen die wilt genieten van lekker en gezond Aziatisch eten, voor een mooie lage prijs. Het naar eigen behoefte kunnen samenstellen van je gerecht is belangrijk in het DNA van eazie. Op een joyfull manier willen wij iedereen laten ervaren dat vegetarisch eten makkelijk én lekker is. Zo delen wij elk jaar duizenden Vega maaltijden uit aan studenten bij de jaarlijkse introductieweken, dit jaar twintigduizend stuks. En zijn wij zijn benoemd tot restaurant met het lekkerste Vega gerecht tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, natuurlijk met het vleesch van De Vegetarische Slager”, aldus Shengli Huang, oprichter van eazie.
Gezond en duurzaam
"Eazie is dit jaar wederom verkozen tot beste fastservice restaurant én nu ook beste delivery restaurant van Nederland. Wij zijn trots dat wij deze food bar samen hebben neergezet vervolgt Danny van der Put, van Unilever Food Solutions. Het vegetarische aanbod groeit in Food Service. Consumenten zijn op zoek naar een makkelijke en lekkere manier om minder dierlijk vlees te eten, ook onderweg. Met onze vleesidentieke range aan producten, zoals onze iconische vegan Kipstuckjes, kunnen we deze groep laten beleven dat ze qua smaakbeleving en keuzemogelijkheid niets hoeven te laten schieten, ook niet buitenshuis."
Over eazie, the Asian Good Food Bar
De Nederlandse franchiseformule eazie is in 2004 opgericht door twee Nederlandse broers (met Aziatische roots) met de missie om gezonde voeding voor iedereen toegankelijk te maken. Ze groeiden op met de Aziatische kennis dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Als je niet goed voor je lichaam zorgt, merk je dat mentaal en andersom. Volgens de Aziatische leer vormt gezond en lekker eten de basis voor een gelukkig leven. eazie implementeert deze leer in haar concept.
Alle wok maaltijden, poké bowls, smoothies worden à la minute bereid op basis van verse ingrediënten en zijn zeer betaalbaar. Naast het gebruikelijke menu kunnen klanten ook kiezen voor een zelf samen te stellen veganistisch, glutenvrij, halal, eiwitrijk of caloriearm gerecht.
De Nederlandse franchiseketen is goed voor 35 vestigingen in 2024 (30 in 2023) in Nederland. We verwachten een groei naar 50 locaties binnen 3 jaar. De totale marktwaarde in Nederland is 100 locaties.