1600 liter afval verzameld in het Utrechtse stationsgebied

Foto: GBCU

Afgelopen donderdag 23 mei hebben medewerkers van diverse bedrijven in en rondom het Utrechtse stationsgebied in één ochtend het gebied ontdaan van zoveel mogelijk zwerfafval. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd vanuit de Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU). Medewerkers van aangesloten bedrijven vormden teams en streden om de prijzen voor de grootste hoeveelheid afval en het meest bijzondere item.

De actie dient als promotie voor een schoner stationsgebied en activeert medewerkers om dit vaker zelf of met collega’s te doen. Deze Plog- en Plandelcompetitie (van het Zweedse ‘plocka’ (verzamelen) en joggen/wandelen) hoopt mensen bewust te maken van onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een schone werk- en leefomgeving. En dit is niet voor niets: Dit jaar verzamelden de teams in één uur tijd maar liefst 1600 liter afval.
Met behulp van de Litterati app werd het verzamelde afval gefotografeerd en vastgelegd. Het loggen en taggen van afval maakt het afvalprobleem inzichtelijk en meetbaar. Met behulp van deze data worden effectieve oplossingen ontwikkeld om meer zwerfafval te voorkomen. Helaas was ook dit jaar weer het meest gevonden item de ‘sigarettenpeuk’.
Aansluitend vond bij het Bomenbal (er staan van april tot en met september meer dan 60 bomen in bakken) op het Jaarbeursplein de prijsuitreiking plaats. Hier werden de resultaten van de competitie direct zichtbaar: Team Rabobank verzamelde het meeste afval en team Jaarbeurs vond het meest bijzondere object, namelijk een klok.
 

Cookieinstellingen