Eneco stop met ontwikkeling warmtenet in Overvecht-Noord

Foto: pixabay

De gemeente is onaangenaam verrast door het nieuwsbericht van 3 april van Eneco waarin ze laten weten op dat er op dit moment nog geen betaalbaar aanbod mogelijk is voor een aansluiting op het warmtenet van Eneco voor de bewoners in Overvecht-Noord. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente Utrecht werkt aan het project Overvecht-Noord aardgasvrij waarbij wordt gestreefd naar een betaalbaar aanbod voor bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties en waarbij wordt ingezet op een eigen bijdrage van nul euro. De gemeente laat weten dat het een lastige financiƫle puzzel is.
Het is de gemeente dan ook niet gelukt om met de betrokken corporaties Portaal en Woonin om tot overeenstemming te komen met Eneco over een haalbaar en betaalbaar aanbod. De gemeente heeft daarom besloten om te stoppen met de samenwerking met Eneco. Er wordt nu gekeken naar een nieuw perspectief voor een aardgasvrije wijk. De termijn voor een aardgasvrij Overvecht-Noord in 2030 zal nu echter niet gehaald worden.

Cookieinstellingen