Ouderen uit de buurt met voorrang naar nieuwbouw in Oog in Al

Foto: Woonin

Aan het Amsterdam-Rijnkanaal verrijzen drie kleinschalige appartementengebouwen. Woonin realiseert hier met het project ‘Ensemble’ 54 sociale huurwoningen. Bijzonder, want de buurt Halve Maan (Oog in Al) kent weinig sociale huurwoningen. Vorige week werd bekend dat buurtbewoners van 65 jaar en ouder met voorrang kunnen reageren op deze woningen.

De drie kleinschalige appartementengebouwen staan op een locatie, pal aan het Amsterdam-Rijnkanaal in een parkachtige omgeving. Het middelste blok met 24 appartementen wordt aan ouderen toegewezen. Zorgpartij Lister neemt – verspreidt over drie gebouwen – tien woningen af voor haar cliënten. Onlangs gaf de gemeente Utrecht toestemming om buurtvoorrang toe te kennen aan buurtbewoners uit de Halve Maan. Op deze manier kunnen ouderen van 65 jaar die hiervoor in aanmerking komen met voorrang binnen hun vertrouwde omgeving verhuizen. Hierdoor moet de doorstroming binnen de buurt op gang komen. Woonin heeft tien woningen in het middelste blok gereserveerd voor ouderen uit de buurt.

Bereikbaar met de lift
Het project Johan Wagenaarkade bestaat uit twee-, drie- en vierkamerappartementen die allemaal bereikbaar zijn met de lift. Een unicum in de wijk. Verder zijn de appartementen zeer energiezuinig. Een bodemwarmtepomp reguleert het hele jaar door de temperatuur in de woning. Zonnepanelen op het dak voorzien de appartementen deels van energie.

De 54 sociale huurwoningen zouden al veel eerder opgeleverd worden, maar weerstand uit de wijk vertraagde het project met enkele jaren. Eén omwonende spande een zaak aan bij de Raad van State. Zonder nieuwe tegenslagen verwacht Woonin dat het eerste woongebouw in september wordt opgeleverd. Het tweede en derde gebouw volgen later in dit jaar.

Informatiebijeenkomst 4 april
Geïnteresseerden in het project kunnen op donderdag 4 april naar de informatiebijeenkomst komen. Woonin geeft dan informatie over de woningen, het verhuurproces en de planning. Ook zijn Lister en Stade Advies aanwezig. De bijeenkomst wordt gehouden in de Mattheüskerk. Tussen 16.00 en 19.00 uur kan men langskomen, er is geen centrale presentatie. Meer informatie over het project en aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.woonin.nl/jwk.

Cookieinstellingen