Bieb Vakantie Festival van 17 tot en met 25 februari

Foto:

Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari is het Voorjaarsvakantie. Er is in de Utrechtse bibliotheken van alles te doen voor kinderen. Met nieuwe verhalen, nieuwe theatervoorstellingen en de start van de Kinderjury 2024.

Theater in Bibliotheek Neude
Er zijn maar liefst drie Lente-uitjes voorstellingen in Bibliotheek Neude. Op 20 februari Dromenblazers (6+), een vrolijk concert van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. De muzikanten blazen dromen tot leven. Want in dromen kan alles! Op 21 februari Anansi de Spin – sterker dan Olifant (4+). Een wonderlijke, muzikale poppentheater rond de verhalen van Anansi. Met knutselen en Surinaams dansfeestje toe! Op 22 februari Potje (2+). Er staat een potje midden in het oerwoud. “Hierop passen alleen de allerliefste billetjes’, staat erbij. Van wie zouden die toch zijn? Meer informatie en kaartverkoop via bibliotheekutrecht.nl/voorjaarsvakantie.

Verhalenstudio Mannetje (Lente)Tak (4-7)
In de Verhalenstudio wordt voorgelezen en geknutseld. Het prentenboek ‘Mannetje Tak’ van Julia Donaldson staat centraal. Een wandelende takkenvader raakt steeds verder van huis. Komt hij voor de lente weer thuis bij zijn Vrouwtje en zijn drie Twijgjes? In Bibliotheek Hoograven en Kanaleneiland (21 februari) en in Bibliotheek Overvecht en Zuilen (22 februari). Gratis toegang, wel reserveren.

Meet & Greet met kinderboekschrijvers
De leesweken van de Kinderjury zijn gestart. Kinderen van 6 t/m 12 jaar lezen en beoordelen boeken uit 2023. In april kunnen ze stemmen op hun favoriete boek.
Er zijn twee Meet & Greets met populaire schrijvers. Marcel van Driel (7+) heeft al meer dan zestig boeken op zijn naam staan! Zijn Game Helden-serie (7+) is heel populair. Op 19 februari vertelt hij erover in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, hij gaat voorlezen, filmpjes laten zien en leert kinderen de alien Blaag de Blob tekenen. Kevin Hassing (10+) is bekend van de serie Mus en kapitein Kwaadbaard. Deel 2 won de Kinderjury 2022, wint deel 4 dit jaar? Kevin komt op 22 februari in Bibliotheek Neude voorlezen, de piratenquiz doen en nieuwe avonturen delen. Gratis, wel reserveren.
Kinderen (10+) die houden van archeologie, geschiedenis en spannende verhalen kunnen 17 februari terecht in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Dan presenteert Linda Dielemans haar nieuwste boek ‘Koningsspel’.

Verhalen maken met AI
Fantasierijke kinderen (10+) kunnen samen met ChatGPT, een slimme computerhulp, hun eigen verhalen verzinnen. Ze bedenken zelf de hoofdpersoon en het avontuur, ChatGPT maakt het verhaal compleet. Workshops in Bibliotheek Neude (19 februari), Hoograven en Overvecht (20 februari) en Leidsche Rijn Centrum (21 februari). Gratis, wel reserveren.
Meer informatie en aanmelden op bibliotheekutrecht.nl/voorjaarsvakantie.

Cookieinstellingen