GroenLinks en Horizon vragen om nieuwe liftplekken

Foto: Stocksnap via pixabay

GroenLinks en Horizon vragen het college om de twee bestaande officiële liftplekken te vernieuwen en drie nieuwe officiële liftplekken toe te voegen. Beide partijen hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Volgens GroenLinks en Horizon is liften bezig met een heropleving. Liften wordt door klimaatbewuste jongeren gezien als een efficiënt en duurzaam alternatief voor zowel korte als lange afstanden. Het is goedkoop, duurzaam en biedt gezelligheid en contacten tussen verschillende generaties, aldus beide partijen. GroenLinks en Horizon vinden ook dat Utrecht als groene stad moet bijdragen aan het faciliteren van deze heropleving van het liften.
Utrecht kan bijdragen aan de populariteit en het gemak van liften door de twee officiële liftplekken te vernieuwen en door drie nieuwe officiële liftplekken toe te voegen. Dit kan volgens beide partijen met relatief weinig middelen. In veel gevallen gaat het enkel om het plaatsen van een bord of het (beter) toegankelijk maken van de liftplek voor auto’s en voetgangers.

In samenwerking met de Stichting Nederland Lift stellen GroenLinks en Horizon de volgende plaatsen voor als geschikte officiële liftplekken. De twee bestaande officiële liftplekken staan hier ook bij.
– De oprit naar de Waterlinieweg richting Breda/Arnhem/Dan Haag ter hoogte van de Tamboersdijk
– De oprit naar de Waterlinieweg richting Hilversum/Amersfoort ter hoogte van de Herculeslaan
– De oprit naar de A12 richting Den Haag/Rotterdam ter hoogte van de Europalaan
– De oprit naar de A28 richting Zwolle/Deventer/Lelystad vanuit de Waterlinieweg
– De oprit naar de A2 richting Amsterdam ter hoogte van de Plutoniumweg

Cookieinstellingen