Al 20 jaar internet voor € 20,- voor bewoners van Lombok

Foto: Lomboxnet

Dit jaar bestaat buurt-internetprovider LomboXnet 20 jaar. Het bedrijf van ondernemers Wendy Kremer en Robin Berg biedt al 20 jaar een snel en goedkoop internetabonnement voor de bewoners van Lombok. Bijzonder is dat in die 20 jaar de prijs nooit omhoog is gegaan, terwijl de snelheid nu 20 keer hoger ligt dan 20 jaar geleden.

Wat begon als een draadloos netwerk voor 250 bewoners met zenders op de Antoniuskerk (nu: het Stadsklooster) en het NH-Hotel is 20 jaar later uitgegroeid tot een buurt-glasvezelnetwerk met 2.000 aangesloten woningen waar de meeste bewoners dankbaar gebruik van maken.
Gestart met graafwerk in de J.P. Coenstraat na het renovatieproject in 2004, is straat na straat opengebroken om het netwerk aan te sluiten in de buurt.

Zelfde prijs
Hoe kan je in een markt waar internetproviders elk jaar de prijzen verhogen al 20 jaar internet aanbieden voor € 20,- en ook nog eens de snelheid verhogen? “LomboXnet wil supersnel en betaalbaar internet toegankelijk maken én houden voor de bewoners van Lombok. Daarom investeren we in een hoogwaardig netwerk en houden we de operationele kosten zo laag mogelijk”, aldus de eigenaren. “Op die manier lukt het ons om bijna elk jaar de snelheid te kunnen verhogen en de prijs gelijk te houden.”
Daarnaast weten ook steeds meer andere klanten LomboXnet te vinden. Zo zijn een groot aantal studentencomplexen van Socius Wonen inmiddels aangesloten via LomboXnet en werden vorig jaar 250 woningen van SSH voorzien van goedkoop en snel internet.
Ook nu grote internetproviders 20 jaar na LomboXnet eindelijk glasvezelnetten aanleggen in Utrecht, denkt LomboXnet zich te kunnen blijven onderscheiden: “De meeste glasvezel-aanbiedingen beginnen vanaf € 40,- per maand. Daar zitten wij 50% onder. Steeds minder mensen willen een alles-in-één pakket met internet, TV en telefoon. Zeker de nieuwe generatie heeft aan internet voldoende en bepaalt zelf wel hoe ze film, video en telefoon regelen. En als ze toch TV willen, dan kan LomboXnet dat inmiddels ook aanbieden.”

Snelheid opnieuw omhoog
Ook dit jubileum-jaar gaan de snelheden opnieuw omhoog. Het € 20,- abonnement gaat van 75 naar 80 Mbps down- en upload. De nieuwe snelheid gaat voor de zomer in.
En ook dit jaar gaat de prijs niet omhoog!

Cookieinstellingen