CBRE Investment Management levert 333 huurwoningen op in Parkhaven

Foto: CBRE Investment management

CBRE Investment Management (CBRE IM) heeft 333 huurappartementen opgeleverd in de wijk Parkhaven in Utrecht. De woningen liggen verspreid over 12 woongebouwen en variëren van tweekamerwoningen met een oppervlak van ca. 50 m2 tot vijfkamerwoningen met een oppervlak van ruim 130 m2.

Het woonproject beschikt over ondergelegen parkeergarages met voldoende parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers, en een gezamenlijke fietsenstalling. Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een groene leefomgeving, waaronder gezamenlijke binnentuinen. De komende maanden wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van het openbaar gebied met een autovrije, brede laan met bomen. Hier kunnen alle bewoners van de wijk Parkhaven wandelen, spelen of sporten.
De appartementen in Parkhaven zijn gerealiseerd op het terrein van voormalige soepfabriek Intertaste, in de Dichterswijk. Het voormalige fabrieksterrein is met dit project herontwikkeld tot een groene, parkachtige woonwijk waar bewoners kunnen genieten van een rustige en groene omgeving in de stad. Parkhaven ligt dicht bij het Merwedekanaal en de gezellige, historische binnenhaven met een diversiteit aan restaurants en terrassen, op steenworp afstand van het centrum van Utrecht, het Centraal Station en belangrijke uitvalswegen als de A12 en A2.
Het project is een combinatie van 264 vrije sector huurwoningen en 69 middenhuurwoningen, waarbij in totaal ruim 100 woningen een huurprijs hebben onder de EUR 1.000. Huurders in sleutelberoepen en/of huurders die een zelfstandige sociale huurwoning achterlaten, hebben voorrang gekregen bij de toewijzing van de middenhuurwoningen. Dit heeft ertoe geleid dat 44 woningen zijn verhuurd aan zogenoemde ‘doorstromers’ vanuit het sociale segment en 10 woningen aan mensen in sleutelberoepen zoals onderwijs en zorg.
De woningen waren bij de oplevering al volledig verhuurd. De 333 woningen in Parkhaven maken deel uit van het Nederlandse woningplatform dat wordt gemanaged door CBRE IM. Ontwikkelend bouwer Plegt-Vos ontwikkelde het plan voor Parkhaven en realiseerde de bouw. 

Lees ook:

Bouw Heycopterrein in stadswijk Parkhaven gestart

Bestemmingsplan nieuwbouw Heycopstraat naar raad

Soepfabriek in Dichterswijk wordt vervangen door woningen

Cookieinstellingen