BOUW HEYCOPTERREIN IN STADSWIJK PARKHAVEN GESTART

Foto: CBRE

Met het onherroepelijk worden van het Bestemmingsplan en de Omgevingsvergunning is de weg vrij voor de realisatie van 416 huurappartementen op het Heycopterrein in de wijk Parkhaven. Dit luidt voor de gemeente de finale afronding in van de herontwikkeling van de nieuwe stadswijk Parkhaven aan de westkant van de Utrechtse binnenstad.

Plegt-Vos ontwikkelde hier een integraal plan dat voorziet in de realisatie van moderne en duurzame woongebouwen in een groene leefomgeving op het Heycop terrein. CBRE Global Investors is eindbelegger van 333 vrije sector huurwoningen van de in totaal 416 huurwoningen die door Plegt-Vos worden gerealiseerd op het Heycopterrein. De woningen worden onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund, het niet-beursgenoteerde woningvastgoedfonds van de vastgoedvermogensbeheerder. Woningcorporatie Mitros is afnemer van de 83 sociale huurappartementen op het terrein
Heycop is het voormalige terrein van soepfabriek Intertaste en maakt deel uit van een omvangrijk stedenbouwkundig plan waarvoor de uitgangspunten al in 1999 zijn opgesteld door gemeente Utrecht. Plegt-Vos is samen met vastgoed vermogensbeheerder CBRE Global Investorserin geslaagd om tot goede afspraken te komen met de voormalige eigenaar van de fabriek en de gemeente over de omliggende percelen waardoor de afronding van het laatste deel van de herontwikkeling in Parkhaven kan worden gerealiseerd. Plegt-Vos heeft hiervoor een modern en duurzaam plan ontwikkeld voor in totaal 416 sociale- en vrije sector huurappartementen verspreid over 13 gebouwen inclusief 2 parkeergarages met in totaal 412 parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers. Bij de ontwikkeling is ook veel aandacht besteed aan een groene leefomgeving.
De 333 appartementen van CBRE Global Investors zijn gericht op diverse doelgroepen variërend van eenpersoonshuishoudens en koppels tot en met gezinnen. De in totaal 416 woningen worden gebouwd op een terrein van bijna 27.000 m2. De woningen worden gerealiseerd in verschillende woonblokken, van urban villa’s tot alzijdige woonblokken. Heycop gaat bijdragen aan een gezonde en duurzame ontwikkeling in het centrum van Utrecht met onder andere volledig gasloze woningen en veel groen rondom de woningen. De nieuwe brede groene laan in het verlengde van het Heycopplein wordt autovrij en zal met behulp van buurtparticipatie worden ingericht met veel aandacht voor sport en spel. De totale bouwperiode voor het plan zal naar verwachting ongeveer 3 jaar beslaan waarin de woongebouwen gefaseerd opgeleverd zullen worden.

Reacties