Utrechters vormen ketting rond stadhuis tegen uitsluiting en discriminatie

Foto:

Een coalitie van bezorgde bewoners en partijen organiseren vandaag, donderdag 23 november om 17.00 uur rond het Utrechtse stadhuis een solidariteitsactie tegen uitsluiting en discriminatie. De actie is een reactie op de verkiezingswinst van de PVV.

De actie, genaamd ´Utrecht, houd elkaar vast´ is georganiseerd door de Utrechtse afdelingen van GroenLinks, PvdA, PvdD en D66 en gesteund door diverse maatschappelijke organisaties. Charifa Soulami, een van de initiatiefnemers van ‘Utrecht, houd elkaar vast’: “Deze verkiezingsuitslag is een klap. Nooit zullen wij accepteren dat mensen als minder worden gezien, worden uitgesloten en gediscrimineerd.”
Dat beaamt ook een andere initiatiefnemer, Matthijs Kleij: “Wij laten vandaag aan Nederland zien dat we niemand in de steek laten en voor de rechten vechten van iedereen. Wij laten ons niet uit elkaar spelen. Zeker niet in onze stad”. Beide organisatoren zullen vanavond kort spreken.
De actie ‘Utrecht, houd elkaar vast’ is een open uitnodiging aan alle Utrechters en organisaties die zich willen uitspreken tegen uitsluiting en discriminatie. Charifa Soulami: ‘‘Nu is het tijd om schouder aan schouder te staan. Samen houden we elkaars hand vast rondom ons huis van de democratie. In Utrecht laten we niemand los!”

Cookieinstellingen