Utrecht krijgt circa 19 miljoen euro van het Rijk voor bouw 1859 woningen

Foto: Pixabay

Acht Utrechtse nieuwbouwprojecten krijgen in totaal circa 19 miljoen euro uit de Startbouwimpuls (SBI) van het Rijk. Het gaat om in totaal 1.859 woningen, waarvan 76% betaalbare woningen. De start bouw van alle projecten is voorzien in 2024.

Wethouder Eelco Eerenberg (Ruimtelijke Ordening): “Een prachtig resultaat voor onze stad. Er is een groot tekort aan passende woningen in Utrecht. Daarom nemen we in Utrecht al langer maatregelen om de nieuwbouw van woningen op peil te houden. Deze bijdrage van het Rijk betekent daar bovenop voor deze 8 projecten net dat laatste zetje en kunnen daarmee spoedig van start. Zodat we in Utrecht ook doorbouwen aan een passende woning voor alle Utrechters.” 
De volgende Utrechtse projecten krijgen een bijdrage vanuit de SBI:
Gansstraat 143-147 (45 woningen) 
Oudenoord (52 woningen) 
Wisselspoor – Bouwveld 6 (70 woningen) 
New Roots – fase 2 (92 woningen) 
Familistère (137 woningen) 
Lomanlaan (215 woningen) 
Bloei030 (264 woningen) 
Merwede Blok B1A en Blok 2A (984 woningen) 
Het gaat om 1.408 woningen in het betaalbare segment: sociale huur, middenhuur en betaalbare koop (marktwaarde onder de €355.000).

Utrechtse aanpak 
De gemeente Utrecht heeft sinds begin dit jaar maatregelen genomen om de woningbouw op peil te houden: de Utrechtse aanpak. Hierbij worden projectgericht maatregelen genomen die leiden tot het vlottrekken van het project. De aanpak is gericht op betaalbaar wonen en er moet sprake zijn van wederkerigheid.
De inspanning van de gemeente om de woningmarkt te blijven stimuleren stopt echter niet. Op dit moment wordt, op basis van de Utrechtse Aanpak, een nieuwe lijst maatregelen voor specifieke projecten samengesteld om woningbouwprojecten te blijven versnellen.
Het doorzetten van bouw van betaalbare woningen is essentieel om meer passende woonruimte te creëren voor alle Utrechters. Bij de Utrechtse Aanpak en de SBI hebben marktpartijen constructief meegewerkt aan versnellingsmaatregelen voor de woningbouw met een geweldige impuls voor de stad, de inwoners en betrokken corporaties als resultaat.

Cookieinstellingen