Jubileumshow op Singel voor 50 jaar Hoog Catharijne

Foto: HC

Op zondag 24 september bestaat Hoog Catharijne precies vijftig jaar. Dit jubileum wordt gevierd met een jubileumshow aanstaande zondagavond in de Utrechtse binnenstad. Op het water van de Singel, ter hoogte van TivoliVredenburg, wordt een groot podium geplaatst voor The Big Anniversary Show van Hoog Catharijne. Op zondagochtend wordt via de social mediakanalen van het winkelcentrum bekend gemaakt welke nationale artiesten komen optreden.

Op 24 september 1973 opende Prinses Beatrix de deuren van destijds het grootste overdekte winkelcentrum van Europa: Hoog Catharijne in Utrecht. Vijftig jaar later wordt precies op deze dag het gouden jubileum van Hoog Catharijne gevierd met een jubileumshow op de Singel. Voor de ingang van Hoog Catharijne aan de TivoliVredenburg-zijde wordt een podium op het water geplaatst met tribunes op de kade die voor extra zitgelegenheid zorgen. Het evenement wordt geopend door burgemeester Sharon Dijksma en Shopping Center Director Rinus Griep, waarna een spectaculair programma met entertainment en muzikale optredens volgt.
Entree voor de jubileumshow van Hoog Catharijne is gratis en het evenement is geschikt voor alle leeftijden. Het evenemententerrein is vanaf 16.30 uur geopend en het programma vindt van 18.30 tot 21.30 uur plaats. Op het terrein zijn drank- en snackverkooppunten aanwezig waar met pin betaald kan worden. Tijdens The Big Anniversary Show is plek voor circa. 5000 bezoekers. Wanneer het evenemententerrein vol is, is er nog de mogelijkheid om op het Jacobskerkhof live mee te kijken op een groot scherm. Bezoekers die graag vanuit hun eigen bootje de show willen bijwonen, kunnen zich tot vrijdag aanmelden door een e-mail te sturen naar event@thegroundbreakers.nl om een plekje op de Singel te bemachtigen.

Over Hoog Catharijne 50 jaar
Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht is strategisch gelegen tussen de oude binnenstad en het Centraal Station. Shoppen doe je bij meer dan 120 winkels en een hapje eten kan bij één van de 30 restaurants. Hoog Catharijne is het enige winkelcentrum waar je, sinds de opening van de Singel in september 2020, met je bootje onderdoor kunt varen.

Cookieinstellingen