Houtmarkt op erf van houtzaagmolen De Ster

Foto: Matthijs Wolthers

De Utrechtse Molen de Ster organiseert zaterdag 13 mei tijdens de vijftigste Nationale Molendag een houtmarkt op zijn erf. Op deze gezellige markt staan lokale makers met kraampjes gevuld met alleen maar artikelen van hout: mooie sieraden, interieurproducten, kunstwerken en nog veel meer.

De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Molen de Ster is te bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat of via het Molenpark in de Utrechtse wijk Lombok. De entree is gratis.
Er worden ook demonstraties gegeven over houtbewerking en er zijn kinderactiviteiten zoals kettingrijgen, een reuzegrote kapla bouwen en een houtworkshop.
In de molen geven de gidsen rondleidingen. Belangstellenden kunnen met een van de rondleiders de kap in. En vanaf de stelling is er een mooi uitzicht over het erf en de stad. In de zagerij geven de molenaars demonstraties. Als er wind is, wordt er bovendien gezaagd.
De Nationale Molendag is een evenement dat in 1973 voor het eerst door de Vereniging De Hollandsche Molen samen met de VVV is georganiseerd om mensen beter kennis te laten maken met de molens in hun omgeving.

Reacties

Cookieinstellingen