Pieter Baancentrum verkocht aan KondorWessels Vastgoed

Foto:

Het voormalig Pieter Baancentrum aan de Gansstraat is aangekocht door KondorWessels Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels). KondorWessels kon in de verkoopprocedure laten zien dat zij een goede visie hebben op het gebied en op de geschiedenis en de toekomst van het complex, schrijft wethouder Eelco Eerenberg in een brief aan de gemeenteraad.

Met de herontwikkeling worden diverse ambities verwezenlijkt, zoals het creƫren van een community voor Utrechtse ondernemers, makers en kunstenaars, het behoud van gebouwen en karakterversterking van de historie, en sociale-, culturele- en maatschappelijke verbinding met de stad en de buurt.
Er wordt een gedifferentieerd woonprogramma gerealiseerd met 25 procent sociale huur voor bijzondere en kwetsbare doelgroepen, 10 procent standaard sociale huur, 30 procent middenhuur en 35 procent vrije sector. Ook komt er een broedplaats met expositie- en workshopruimtes, horeca en een flexibel en maatschappelijk programma. Eerenberg schrijft dat hij er het volste vertrouwen in heeft dat de locatie zal transformeren naar een bruisende plek voor en door Utrechters.

Cookieinstellingen