Vanaf 1 oktober in Bibliotheek Neude wekelijks Talkshow Zaterdag Live!

Foto: bibliotheek Utrecht

Op zaterdag 1 oktober gaat de nieuwe Talkshow Zaterdag Live! van start in de Bibliotheek Neude. Afwisselend gepresenteerd door De Nuk, Broese Boekverkopers, RTV Utrechts Jeroen Wielaert en De Tafel van Utrecht. Dit seizoen schuift ook Thirty030 aan. Elke week nieuwtjes, weetjes en achtergronden over Utrecht. Van 16.00-17.00 uur in de Grote Hal.

Vrouwen, koor en parels
‘Met De Nuk het weekend in’ opent het nieuwe seizoen op zaterdag 1 oktober. Carine van Santen ontvangt een keur aan Utrechtse vrouwen. Geïnspireerd door Trijn van de Leemput interviewde Véronique Konings 22 bijzondere vrouwen die symbolisch muren af hebben gebroken. Zij komt samen met twee van die vrouwen: Marit Overbeek, initiator van bewonersinitiatieven, en Natalja Macnack, verbinder van mensen die elkaar niet snel opzoeken. The Tobin Singing Society, een koor van meer dan 100 vrouwen, komt zingen. En een bibliothecaris licht een parel uit de collectie toe.

Anya Niewierra en dochter
Zaterdag 8 oktober is organiseert Broese Boekverkoper de talkshow. Groetje Braaksma ontvangt Anya Niewierra, winnares van de Hebban Thrillerprijs 2022 met ‘De Camino’. Sindsdien staat dit boek al weken in de Bestseller Top 60. Ze komt met haar dochter Merel Godelieve, met wie ze samen ook een boek schreef.

RTV Utrecht: Wielaert gaat aan
Wie kent hem niet in Utrecht: Jeroen Wielaert: journalist, schrijver, verslaggever, radio documentaire- en podcastmaker. Tijdens ‘Wielaert gaat aan’ ontmoet hij bekende en onbekende Utrechters, voert integere gesprekken en houdt diepte-interviews. Mooie ontmoetingen op zaterdag 15 oktober.

De Tafel van Utrecht
Shanity Alvares ontvangt bekende en minder bekende gasten uit Utrecht. Over de woningmarkt, de toeslagenaffaire of een sportevenement, ze bespreekt landelijke actualiteiten op lokaal niveau. De Tafel van Utrecht is een initiatief van Leroy Lucas en Shanity Alvares.

Thirty030
Zaterdag 29 oktober is het debuut van Thirty030 aan de talkshowtafel. Een groep Utrechters die met frisse ideeën de stad een toffere plek maken. Een jong tegengeluid voor wie er normaal aanwezig zijn bij besluitvorming. Presentator Damir Boeren – bachelor bedrijfskunde en master culturele antropologie – trekt de veel in twijfel en droomt van een werkend leven waar de mens boven het geld gaat.
De Talkshow Zaterdag Live! Is elke zaterdag van 16.00 – 17.00 uur in de Grote Hal van Bibliotheek Neude. Gratis inloop. Meer informatie is te vinden op bibliotheekutrecht.nl/zaterdaglive.

Cookieinstellingen