1000 euro voor het beste idee om Utrecht leuker te maken

Foto: awesome utrecht

Een nieuwe pitch night van Awesome Utrecht staat dinsdag 6 september voor de deur. Utrecht is een geweldige stad om te wonen. Toch denkt Awesome Utrecht dat het nog leuker kan. Mooier. Awesome-er.

Daarom is Awesome Utrecht opgericht: een platform voor ideeën die onze stad nog grootser maken. Elke twee maanden organiseert Awesome Utrecht een pitch night waar jij jouw briljante idee voor een groot publiek kunt presenteren. Een team van twintig trustees bepaalt aan het einde van de avond wat het beste idee is en de winnaar krijgt € 1000 contant. Zonder ook maar één addertje onder het gras. Benieuwd naar de Awesome ideeën? Kom dan dinsdag 6 september om 20.00 uur naar Venster Utrecht.

De pitches die deze editie kans maken op € 1000 zijn:

🌳 Een luisterboom op het station met vogel- en natuurgeluiden als ontmoetingsplek.

* Voor jou, door jou: een initiatief om jongeren een steuntje in de rug geven door ervaringen samen te bespreken.

🌱 De eetbare stad: voor meer eetbare planten, bloemen en kruiden in Utrecht.

🎨 Creatief met Iris: activiteiten in een camper voor mensen die zich alleen voelen door mentale problemen.

🛺 De klappermobiel: een muzikaal kunstwerk voor het Speelklok Museum. Geïnspireerd op het klappertje tussen fietswielspaken!

Elke twee maanden organiseert Awesome Utrecht een pitch night waarin Utrechters hun briljante idee om de stad awesome-er te maken kunnen presenteren aan een groot publiek. Awesome Utrecht is een particulier initiatief. Het geld wordt ingelegd door de verschillende trustees zonder enkele verbonden verplichtingen. Iedere trustee uit de twintigkoppige organisatie legt iedere editie 50 Euro -uit eigen zak- in om samen op 1000 Euro prijzengeld te komen. De winnaar van de pitch night ontvangt dit geld om zijn of haar  idee tot uitvoering te brengen. 
Eerdere projecten die gewonnen hebben zijn onder andere bananenundies van MUSA Utrecht, de Wastebar, Kerk Karaoke, een zonnestelsel op schaal door Utrecht, een ode aan de stadsvis bij de Weerdsluis, nestkasten op Utrecht Centraal en de U voor Utrecht, een Geluksroute in Rivierenwijk en Touchstone Atelier die een Rembrandt portaal voor de Utrechtse underground wil maken.

Reacties

Cookieinstellingen