Wandel, ren of skeeler mee tijdens Rondje Stadseiland

Foto: Central Events

Het Utrechtse evenement Rondje Stadseiland beleeft haar tweede editie op zondag 11 september. Het Stadseiland is het gebied dat wordt begrensd door het Amsterdam-Rijnkanaal en het Merwedekanaal. Het is als het ware een eiland dat door de vele bruggen, zoals de Prins Clausbrug en Dafne Schippersbrug, aan het vaste land wordt verbonden. Tijdens Rondje Stadseiland heb je de mogelijkheid om het Stadseiland te ontdekken door middel van een wandeltocht, hardloopwedstrijd of skeelertocht.

De enige 10 mijl van Utrecht
Rondje Stadseiland is het enige evenement in Utrecht met een 10 mijl als hardloop onderdeel. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, is het ook nog eens een supersnel parcours. Doordat er weinig bochten in het parcours zitten, is het de ideale kans om een PR neer te zetten.
Nieuw ten opzichte van afgelopen jaar, zijn de extra skeeler- en wandelafstanden. Door een kortere afstand aan te bieden voor skaters, hoopt de organisatie ook beginnende skaters aan te spreken.
En voor de wandelaars zijn juist langere afstanden toegevoegd om ook de gevorderde wandelaar een leuke uitdaging te kunnen bieden.
Rondje Stadseiland is niet alleen een evenement voor Utrechters, maar het wordt ook door een Utrechts sportevenementenbureau georganiseerd; Central Events. Dit doen ze natuurlijk niet alleen, maar met partners zoals Utrecht 900, Ondernemersfonds Utrecht en het Ondernemerscollectief Merwede, Transwijk & Co. Bij de organisatie staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Zo kiezen ze dit jaar voor duurzame alternatieven zoals herbruikbare tiewraps en houten medailles. En door zoveel mogelijk lokale partijen te betrekken bij het evenement, zoals de nieuwe horecaonderneming Karma Kebab en hardloopspeciaalzaak Run2Day Utrecht, wordt de lokale economie ook nog eens bevorderd.
Deelnemers van Rondje Stadseiland kunnen tijdens hun inschrijving ook een donatie doen aan een lokaal goed doel, namelijk Stichting Leergeld Utrecht. Steeds meer kinderen kunnen om financiĆ«le redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Door ondersteuning van Stichting Leergeld kunnen deze kinderen hun zwemdiploma’s behalen of kunnen ze bijvoorbeeld op muziekles.
Ren, skate of wandel je mee?
Inschrijven is mogelijk via de website www.rondje-stadseiland.nl. Voor iedere sportliefhebber (en voor ieder niveau) zit er wel een leuk onderdeel bij!

Reacties

Cookieinstellingen