Houten bankjes met ‘Welkom op Business Eiland Utrecht’

Foto: Business Eiland Utrecht

Langs het Merwedekanaal, de fietsverbinding tussen Utrecht en Nieuwegein en de buitenrand van het bedrijvengebied Business Eiland Utrecht, is het gebied opgefleurd met nieuwe houten bankjes en afvalbakken met de tekst ‘Welkom op Business Eiland Utrecht’. Met deze actie wil Business Eiland Utrecht bezoekers en ondernemers zich welkom laten voelen en krijgt het gebied ‘zijn eigen gezicht’ door middel van gebiedsaankleding.

Alice Hendriksen Oostereng, voorzitter Business Eiland Utrecht: ‘’Het gebied kan wel wat opfleuring en aankleding gebruiken, het Merwedekanaal is een prachtige grens van ons bedrijventerrein. We wilden onze eigen look & feel creëren, dus het plan van aanpak was snel gemaakt. De bankjes, maar ook de bijbehorende afvalbakken met ons eigen logo zijn de eerste onderdelen van een mooie en sterke uitstraling van Business Eiland Utrecht”.
Rineke Sloetjes, projectmanager: “de realisatie is tot stand gekomen door een mooie samenwerking met Fred Nuwenhuis, gebiedsmanager van Gemeente Utrecht”. Voor de uitwerking van de gebiedsaankleding hebben studenten van Nimeto Utrecht creatieve ideeën ingebracht en heeft Sybo de Geus van 100kilo de huisstijl onderdelen uitgewerkt. Het komende jaar zullen er meer creatieve uitingen zichtbaar worden in het gebied. Ook vorig jaar werd er al een mooi project gerealiseerd door Dotslash, de start- en scaleup community in het gebied. Aan de vier bedrijfstorens van Dotslash werden megadoeken gehangen, waarmee het gebied ook extra attentiewaarde krijgt en opvalt.
Alice Hendriksen Oostereng: “deze projecten worden geheel of gedeeltelijk gefinancierd met gelden uit het Ondernemersfonds Utrecht en de ideeën komen meestal voort uit de hoofden van van de ondernemers. Zo werkt het prettig: kijken wat het gebied en je ondernemers nodig hebben, beoordelen wat haalbaar en wenselijk is en dan de projecten ook realiseren. We houden namelijk van daadkracht op Business Eiland Utrecht. Hiermee creëren we gezamenlijk draagvlak, een ‘wij gevoel’ en zijn we trots op ons gebied. Dat maakt ook dan andere bedrijven zich graag in ons gebied willen vestigen”.
Business Eiland Utrecht wil uitstralen dat het gebied er is voor een diversiteit van bedrijven, functies en mensen, van startup tot Holland Casino, van vastgoed- en leasebedrijven tot de bakker op de hoek. Die diversiteit zal terugkomen in de creatieve uitingen.

Reacties

Cookieinstellingen