Vanaf begin mei herstelwerkzaamheden Stationspleinstalling

Foto: gemeente Utrecht

In de grootste fietsenstalling ter wereld waren ineens scheuren te zien in het beton. Dit blijkt echter niet gevaarlijk te zijn. Je kunt nog steeds veilig je fiets parkeren. Maar de scheuren moeten wel gerepareerd worden. Dat gebeurt van maandag 2 mei tot begin augustus.

Op elke vloer van de stalling zit een betonnen afdeklaag. Daarin zitten metalen dilatatieprofielen. Dilatatieprofielen zijn vloerstrips die twee vloerdelen bij elkaar houden. In de Stationspleinstalling werkten die dilatatieprofielen niet goed en daardoor zien we nu scheuren in de vloer.
De aannemer gaat de scheuren herstellen. Het beton wordt open gezaagd, het profiel wordt vervangen en dan wordt de vloer weer aangevuld met nieuw beton. Dat moet een dagje drogen en dan kan na een week of vier weer nieuwe coating erop.
Op de plekken waar de scheuren worden hersteld, worden rijen afgezet. Verkeersregelaars leiden dit in goede banen. Tegelijkertijd wordt de stalling nog gebruiksvriendelijker maken door enkele verbetermaatregelen uit te voeren zoals signing.

Reacties

Cookieinstellingen