26 Utrechtse studenten gezocht voor koffiedates met senioren

Foto: Careibu

Careibu is met spoed op zoek naar studenten die in zijn voor koffiedates, uitstapjes of spelletjes spelen met een senior. De vraag naar maatjes voor kwetsbare en eenzame 65-plussers is opgelopen tot 26 openstaande aanvragen in Utrecht. Na twee jaar noodgedwongen binnen zitten is de noodzaak om eropuit te trekken groot.

Als student kies je bij Careibu zelf een senior uit die qua interesses en achtergrond goed bij jou past. Vervolgens ondernemen jullie een half jaar tot een jaar lang leuke activiteiten en bied je praktische hulp. Bijvoorbeeld bij de computer, boodschappen doen of reizen met het openbaar vervoer. Aanmelden als student kan hier.
Het vrijwilligerswerk is ook in te richten als Maatschappelijke Diensttijd. Dit verandert niets aan jouw rol als maatje. Het betekent alleen dat je als student meedoet aan een landelijk programma van de Rijksoverheid om de wereld een beetje mooier te maken. Ook is er veel aandacht voor de ontwikkeling van jouw idealen en talenten. Je volgt namelijk een interessant trainingsprogramma bij de professionele coaches van Careibu.
Anne van Oudheusden, oprichter van Careibu: “Nog nooit hebben we zoveel aanvragen binnen gekregen van senioren als tijdens deze lockdown. Er is onvoldoende aandacht voor de sociale gevolgen van de coronamaatregelen, zoals het isolement waarin ouderen terechtkomen en het inperken van hun fysieke beweging. Door studenten te matchen aan deze senioren, zorgen we ervoor dat ze weer naar buiten gaan en iemand ontmoeten voor een goed gesprek.”
Lotte van Oudheusden, oprichter van Careibu: “Ook voor studenten zijn het eenzame tijden. Veel colleges zijn online en ze zitten vaak alleen op hun studentenkamer. We horen van studenten dat ze graag willen bijdragen in deze moeilijke coronatijden. Daarom roepen we alle studenten met een sociaal hart op zich aan te melden bij Careibu. Zo kunnen ze hun steentje bij te dragen.”
Deelnemende studenten ontvangen een vrijwilligersvergoeding tot 95 euro per maand. Om het contact met kwetsbare senioren veilig te laten verlopen vraagt Careibu de richtlijnen omtrent corona goed op te volgen.

Cookieinstellingen