Start bouw 33 studio’s voor mensen met verstandelijke beperking

Foto: Portaal

Deze week startte de bouw van 33 studio’s op de hoek van de Boudewijn Büchstraat en de Annie M.G. Schmidtstraat in Leidsche Rijn. Portaal realiseert hier samen met Reinaerde woonruimte voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het gebouw heeft voor 30 cliënten een studio met eigen sanitair en een keukenblok. De drie overige studio’s worden ingezet voor ontmoeting en activiteiten. De woningen worden zeer energiezuinig en rondom het gebouw wordt een gemeenschappelijke groene tuin gerealiseerd. De verwachting is dat de studio’s eind 2022 gereed zijn.
Reijnder Jan Spits (Manager Volkshuisvesting, Portaal): ‘De komende jaren blijft er een grote vraag bestaan naar kleinere, goedkopere woningen in Utrecht. De woningen aan de Boudewijn Büchstraat zijn zo ontworpen dat ze zowel geschikt zijn voor een zorgconcept als voor de reguliere verhuur aan eenpersoonshuishoudens. De drie gemeenschappelijke ruimtes zijn in feite drie studio’s met een eigen voordeur. Deze flexibiliteit past goed bij de opgaven waar we nu voor staan.’
Reinaerde gaat hier mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking begeleiden. Zij hebben elders werk- of dagbesteding.
IAA Architecten heeft het ontwerp gemaakt. Veluwezoom Verkerk Bouw B.V. is de uitvoerder.

Reacties

Cookieinstellingen